Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Game of Thrones φινάλε: Σε ένα χρόνο από τώρα

Εικόνα του άρθρου Game of Thrones φινάλε: Σε ένα χρόνο από τώρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2018, 10:13
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Είναι ήδη γνωστό από πέρυσι, όταν τελείωσε η έβδομη σεζόν του Game of thrones, ότι το 2018 θα περνούσε χωρίς την πιο επιτυχημένη σειρά των τελευταίων δεκαετιών. Από το περασμένο φθινόπωρο όμως έχουν ξεκινήσει ξανά οι παραγωγοί να στήνουν το σκηνικό, ενώ ήδη, άρχισαν οι «προαναγγελίες» από τα στελέχη του HBO. Πριν από λίγες μέρες, η Φρανσέσκα Όρσι, υπεύθυνη για τις δραματικές σειρές του δικτύου, προετοίμασε για συγκλονιστική σεζόν. Μιλώντας στην INTV Conference στο Ισραήλ, είπε ότι «κατά την ανάγνωση των έξι τελευταίων σεναρίων, όλοι σηκώθηκαν και χειροκροτούσαν για ένα τέταρτο». Είπε επίσης και κάτι άλλο, αλλά εδώ δεν θα βρείτε spoilers…  

Πριν από λίγο καιρό, η εκ των πρωταγωνιστών Μέισι Γουίλιαμς τοποθέτησε την έναρξη της όγδοης σεζόν τον Απρίλιο του 2019, μήνα που συνήθως ξεκινάει κάθε περίοδος επεισοδίων (πλην της περσινής που ξεκίνησε καλοκαίρι). Έτσι και αλλιώς, η παραγωγή των έξι τελευταίων επεισοδίων που θα είναι περισσότερο τηλεταινίες παρά κάτι άλλο, θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Δεκέμβριο.

Ήδη, έχουν γίνει γνωστοί οι σκηνοθέτες: Τα επεισόδια 1,2 και 4 θα σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Νάτερ που επιστρέφει στη σειρά μετά από διάλειμμα τριών ετών (είναι ο Rains of Castamere τύπος). Τα α επεισόδια 3 και 5 ο Μιγκέλ Σαπότσνικ, στον οποίο οφείλεται το Hardhome και το κύκνειο άσμα, το κρατάνε για τους εαυτούς τους οι δημιουργοί Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντάνιελ Μπρετ Βάις.

Περιμένοντας λοιπόν να περάσει αυτός ο χρόνος, υπάρχουν άλλα δύο ερωτήματα που περιμένουν απάντηση: Θα γεμίσει τον τόπο spinoffs το HBO; Η κα Όρσι, στην INTV είπε ότι «θα ήταν κακή επιχειρηματική πρακτική αν δεν τον κάναμε», οπότε είναι δεδομένο ότι το σύμπαν του Τζόρτζ Μάρτιν θα αναπαραχθεί δεόντως.

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν θα βγάλει επιτέλους νέο βιβλίο ο Μάρτιν. Πριν από δύο μήνες, ένα βιβλιοπωλείο της Νέας Υόρκης δημοσίευσε στη λίστα των «προσεχώς», ότι το Winds of Winter θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2018. Ο Μάρτιν δεν διέψευσε, αλλά είπε ότι «την ημερομηνία θα την ακούσετε από μένα».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back