ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γ. Ζάψας: «Από τις 73 επίδικες αποφάσεις, ψηφίσαμε θετικά τις 14»

Εικόνα του άρθρου Γ. Ζάψας: «Από τις 73 επίδικες αποφάσεις, ψηφίσαμε θετικά τις 14»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2022, 20:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην υπόθεση της κλήσης σε απολογία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας.

Η κλήση σε απολογία που «τρέχει» από τα μέσα Φεβρουαρίου, αφορά αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου για αναθέσεις νομικής υποστήριξης και για τη δικαιοδοσία της επιτροπής να λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις. 

Όπως είπε ο κ. Ζάψας, από τις 73 επίδικες αποφάσεις ψήφησε θετικά για τις 14 από αυτές και καταψήφισε τις υπόλοιπες 59. Βασικό κριτήριο υπήρξε, όπως είπε, η υπεράσπιση της θέσης της Περιφέρειας Ηπείρου έναντι τρίτων, όπως ήταν οι υποθέσεις των διοδίων της Εγνατίας, οι μονάδες βιοαερίου στη ΒΙΠΕ, οι απαλλοτριώσεις στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας και στην οδό Σταύρου Νιάρχου, το εργοστάσιο ΑΣΑ, και ο ΧΥΤΑ Ελληνικού. Επιπρόσθετο στοιχείο ήταν η θετική εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας. «Σε αυτό το πνεύμα θα απολογηθούμε. Στις 59 περιπτώσεις που αρνηθήκαμε ψήφο μειοψηφήσαμε με το σκεπτικό ότι ‘...είναι αναγκαίο η Περιφέρεια, να διευρύνει τις αναθέσεις της νομικής εκπροσώπησης και σε άλλους δικηγόρους, με την απαιτούμενη εμπειρία και εξειδίκευση’» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back