ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Φωτιά στις φοιτητικές κατοικίες: Η πρυτανεία ευχαριστεί, η ΚΝΕ καταγγέλλει

Εικόνα του άρθρου Φωτιά στις φοιτητικές κατοικίες: Η πρυτανεία ευχαριστεί, η ΚΝΕ καταγγέλλει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2024, 15:47
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μέχρι η Πυροσβεστική να εκδώσει το πόρισμά της για τα αίτια και τις συνθήκες της φωτιάς που ξέσπασε στον τρίτο όροφο των Γ’ φοιτητικών κατοικιών στην πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, οι καταγγελίες θα επικρέμανται.

Κυρίως, όπως τις μεταφέρουν οι ανακοινώσεις των δυνάμεων του ΚΚΕ, που επικαλούνται μαρτυρίες φοιτητών, για καθόλου ή καθυστερημένη λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης και του συναγερμού.

Σήμερα, η σπουδάζουσα Ιωαννίνων της ΚΝΕ επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή της, τις καταγγελίες, όπως ότι «δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός για εκκένωση του κτιρίου, δεν λειτούργησε κανένα σύστημα πυρασφάλειας, ούτε συναγερμός για την έγκαιρη ειδοποίησή τους, ενώ είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχει αντιπυρική, αντισεισμική θωράκιση στα κτίρια του πανεπιστημίου».

Η πρυτανική αρχή αμφισβήτησε αυτές τις καταγγελίες, καθώς στη δική της ανακοίνωση αναφέρει ότι «λειτούργησε το σύστημα πυροπροστασίας» και κλήθηκε άμεσα η πυροσβεστική, την οποία και ευχαριστεί με νεότερη ανακοίνωσή της.

«Η συμβολή των πυροσβεστικών δυνάμεων υπήρξε καθοριστική για τον περιορισμό της φωτιάς και την ασφαλή απομάκρυνση των φοιτητών και φοιτητριών» αναφέρει η πρυτανεία σε σημερινή της ανακοίνωση, που ευχαριστεί ονομαστικά τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής που πήραν μέρος στην επιχείριση.

Στην χτεσινή δε ανακοίνωση, σημειώνει ότι «υφίσταται σύμβαση για τη συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων πυρασφάλειας και υπάρχει σε ισχύ πιστοποιητικό πυροπροστασίας»

Η ΚΝΕ επιμένει επίσης λέγοντας ότι «την ίδια ώρα που το πανεπιστήμιο δεν αφήνει τους εστιακούς φοιτητές να πάρουν πτυχίο αν δεν αποπληρώσουν το χαράτσι των 40 ευρώ που επιβάλλει ο εσωτερικός κανονισμός, είναι ανίκανο να τους παρέχει αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης, σε σημείο που συμβαίνουν τέτοια τραγικά γεγονότα».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back