ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Futures Garden: μια ομαδική έκθεση σε δύο τοποθεσίες

Εικόνα του άρθρου Futures Garden: μια ομαδική έκθεση σε δύο τοποθεσίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2024, 20:22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης 3Portes Gallery παρουσιάζει από 5 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Futures Garden», σε συνεργασία με το TechFuse, του πρώτου ετήσιου συνεδρίου στην Ελλάδα που συνδυάζει την τεχνολογία και την καινοτομία με τον πολιτισμό, και το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ομαδική αυτή έκθεση θα γίνει σε δύο τοποθεσίες: Στον χώρο της 3Portes Gallery στην οδό Αραβαντινού και στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Σε αυτήν συμμετέχουν 14 καλλιτέχνες με έργα ποικίλων πεδίων, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση, η επιστήμη και οι νέες τεχνολογίες. «Σε αυτόν τον οραματικό Κήπο, οι καλλιτέχνες συναρμολογούν, συνθέτουν και μετακινούνται από το ένα σύμπαν στο άλλο προκειμένου να φτάσουν σε πολλαπλά σύμπαντα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σημείωμα της έκθεσης.

Στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, θα φιλοξενηθεί η εγκατάσταση «On Disappearing» της διεθνούς φήμης Ελβετίδας καλλιτέχνιδας Eva Borner που έχει παρουσιαστεί σε μουσεία του εξωτερικού. Μία εγκατάσταση η οποία θα εκτεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με αφορμή αυτό το γεγονός, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την καλλιτέχνιδα και παρουσίαση του έργου της στο εν λόγω μουσείο, την Παρασκευή 5 Ιουλίου, από τις 10:00 έως τις 12:00, πριν από το άνοιγμα της έκθεσης.

Την ίδια μέρα, από τις 19:00 έως τις 22:00, στην Gallery 3Portes, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης.

Όλα τα έργα είναι προς πώληση και ποσοστό των χρημάτων θα διατεθεί για κοινωνικό σκοπό, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3