ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Fuckup nights Ioannina: Δηλαδή, εσείς μόνο επιτυχίες είχατε;

Εικόνα του άρθρου Fuckup nights Ioannina: Δηλαδή, εσείς μόνο επιτυχίες είχατε;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/02/2020, 19:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την προσεχή Πρωταπριλιά στο Route 66, θα γίνει η πρώτη από μια σειρά διαφορετικές βραδιές. Διαφορετικές ως προς τις ιστορίες που θα ακουστούν, καθώς είναι ιστορίες αποτυχίας.

Το FuckUpNights είναι μια υπόθεση που ξεκίνησε από το Μεξικό και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, με τα Γιάννενα να γίνονται η 321η πόλη όπου θα πάρει σάρκα και οστά το «κίνημα της αποτυχίας».

Τι είναι όμως όλα αυτά; Το σύγχρονο αφήγημα της επιτυχίας και του κυνηγιού της, έχει περιγραφεί με διάφορους τρόπους, σχεδόν σε όλα τα μέσα και πεδία της ανθρώπινης έκφρασης. Στο σινεμά, στην εργασία, στον προσωπικό και επιχειρηματικό τομέα, στον εγωισμό κ.ο.κ. Πολύ συχνά το αφήγημα γίνεται υπερβολικό και μετατρέπει το ανθρώπινο δικαίωμα στην αποτυχία, σε περίπου «έγκλημα καθοσιώσεως», ειδικά στον επιχειρηματικό τομέα.

Κανείς και καμιά όμως δεν είχε αποτυχίες στη ζωή του; Φυσικά και ναι. Το ζήτημα είναι πώς αυτές διαμόρφωσαν μια συνθήκη να αλλάξουν τα πράγματα, αν επέδρασαν απελευθερωτικά και αν έγιναν «οδηγός» για κάτι καλύτερο.

Αυτό κάνει το FuckUpNights. Άνθρωποι γνωστοί και άγνωστοι διηγούνται τις ιστορίες αποτυχίας τους, «τσαλακώνονται» χωρίς όμως τους όρους του καθωσπρεπισμού, πολιτικού και μη, που καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού στις μέρες μας. Συζητάνε με τον κόσμο, γελάνε, χαλαρώνουν και τελικά, κάπου πάει όλη αυτή η ιστορία.

«Οι ιστορίες επιχειρήσεων που γίνονται στάχτη και μπούρμπερη, η συμφωνία για συνεργασία που δεν ευοδώνεται, το προϊόν που πρέπει να ανακληθεί, τα λέμε όλα», είναι μια αρκετά εύγλωττη περιγραφή.

Περισσότερα, την Πρωταπριλία στο Route 66. Το Fuckup Nights Ioannina μπορείτε να το βρείτε εδώ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back