ΗΠΕΙΡΟΣ

«Freedom» στη Φιλιππιάδα

Εικόνα του άρθρου «Freedom» στη Φιλιππιάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2019, 19:57
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την ετήσια έκθεση των μελών της με τίτλο «Freedom» διοργανώνει η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας Κα. Δρώ. από 19 έως 26 Ιουνίου, στον πολυχώρο πολιτισμού Φιλιππιάδας (στο παλαιό δημαρχείο). Τα εγκαίνια θα γίνουν την  Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 20:30.

Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα των σεμιναρίων φωτογραφίας για την περίοδο 2018-9 με εισηγήτρια τη Φωτεινή Παπαχατζή. Σε αυτήν συμμετέχουν: Στεργιανή Βερνιώτου, Γιώργος Γκαβάγιας, Κωνσταντίνος Ευαγγέλου,  Ιωάννα Θεοχαροπούλου, Ευάγγελος Καλύβας, Δημήτρης Λάμπρου, Στέλλα Μπασιά, Χρήστος Ροντογιάννης, Βασίλης Σιαπέρας, Ανδριανή Σκουλίδα, Γιώργος Σταύρος, Αχιλλέας Τσουμάνης, Κωνσταντίνος Χατζής, Ιωάννης Χατζόπουλος.

Το πρότζεκτ «Freedom» ξεκίνησε ως μια δημιουργική παράλληλη συνεργασία μεταξύ της Φωτογραφικής Ομάδας ΚΑ.ΔΡΩ με επιμελήτρια τη Φωτεινή Παπαχατζή και μια ομάδας νέων φωτογράφων από τα camps των Σαχραουί ,προσφύγων στην έρημο, με επικεφαλής τη φωτογράφο Emma Brown του Olive Branch Arts, μια αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση  με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία. Από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι τον Μάιο του 2019 οι δύο ομάδες διαπραγματεύτηκαν παράλληλα τη φωτογραφική απόδοση της έννοιας της ελευθερίας.  

Το εγχείρημα κάλεσε τους συμμετέχοντες να αποδώσουν φωτογραφικά την έννοια της ελευθερίας. Ελευθερία του λόγου, του τύπου, ελευθερία πολιτική, κοινωνική, ατομική, σεξουαλική, θρησκευτική.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. Ώρες λειτουργίας, καθημερινά 19:00-22:00.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back