ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φορητοί υπολογιστές σε ιερείς (και) των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Φορητοί υπολογιστές σε ιερείς (και) των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2024, 19:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φορητοί υπολογιστές και εκτυπωτές παραδόθηκαν σήμερα στους ιερείς της Μητρόπολης Ιωαννίνων από τον διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θεολόγο Αλεξανδράκη, παρουσία του μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο.

Πώς προέκυψε αυτός ο εξοπλισμός; Μέσω της υλοποίησης ευρωπαϊκού έργου με τίτλο «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος» που αφορά την παροχή της απαραίτητης πληροφοριακής υποδομής σε 4000 ενορίες (που αποκαλούνται ενοριακοί ψηφιακοί κόμβοι) και σε 106 μητροπολιτικούς κόμβους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Ιωαννίνων, οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένες στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των ενοριακών ναών, μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα.

Ο μητροπολίτης Μάξιμος απευθύνει ευχαριστίες στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών «για τη σπουδαία αυτή προσφορά στην Εκκλησία».

Πρόθεση του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως είναι να προχωρήσει και ένα πρόγραμμα για τον ψηφιακό εγγραματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Εκκλησίας.


ΣΧΟΛΙΑ
Φονιάς
Οι θρησκειες είναι μια πανεξυπνη επιχειρηση..σου πουλανε ένα αορατο προιον κι αν αυτό δεν δουλεψει ή βγει προβληματικο, τοτε φταιει παντα ο πελατης….
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back