ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Φοιτητικός σύλλογος ΒΕΤ: «Βάζουν ‘κόφτες’ στις σπουδές μας»

Εικόνα του άρθρου Φοιτητικός σύλλογος ΒΕΤ: «Βάζουν ‘κόφτες’ στις σπουδές μας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2022, 21:58
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διαμαρτύρεται, καθώς, όπως επισημαίνει, επιβάλλονται διάφορα προσκόμματα που αυξάνουν τη διάρκεια της φοίτησης.

Η τακτική «κάνουμε τη ζωή πιο δύσκολη, άρα αυξάνεται η ‘αξία’ της στις αξιολογήσεις» δεν είναι καινούργια, ειδικά τώρα που οι αγοραίες αντιλήψεις καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χώρο στα ιδρύματα.

Ο σύλλογος αναφέρει ότι πέρυσι ορίστηκε πως «οι φοιτητές του 1ου έτους δεν θα μπορούν να μεταβούν στο 2ο έτος και αντίστοιχα του 3ου έτους στο 4ο, εάν δεν έχουν περάσει το 60% των ECTS των μαθημάτων».

Οι  φοιτητές-τριες υποχρεούνται, σύμφωνα πάντα με τον φοιτητικό σύλλογο, να ξανακάνουν όλο το εργαστήριο για να δώσουν το μάθημα.

Ο σύλλογος αναφέρει ότι αρχικά, ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι «όσοι στείλουν αίτηση- ένσταση για τα κομμένα μαθήματα θα μπορέσουν να δηλώσουν κανονικά τα μαθήματα του τρέχοντος έτους», αλλά οι αιτήσεις απορρίφθηκαν (είχαν κατατεθεί και κάποια δικαιολογητικά  για ζητήματα προσωπικά ή υγείας).

Καταγγέλλει επίσης ότι δεν ενημερώθηκε εκπρόσωπος του φοιτητικού συλλόγου για να παρέμβει στη συνέλευση του τμήματος.

«Στη γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου αποφασίστηκε να απευθυνθούμε σε όλους τους καθηγητές της σχολής με σκοπό να αναιρέσουν την άδικη αυτή απόφαση και να στηρίξουν την μεριά των φοιτητών. Μάθαμε στην συνέχεια ότι στη συνέλευση των καθηγητών εξετάστηκαν  οι αιτήσεις μια- μια  και απορρίφθηκαν όλες. Μάλιστα, ακούστηκαν και  ευφάνταστες δικαιολογίες όπως πχ δεν ισχύουν δικαιολογητικά γιατρών από την Κύπρο παρά μόνο από ελληνικά νοσοκομεία ή ακόμα έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν τα προβλήματα υγείας των συμφοιτητών μας» τονίζει ο σύλλογος, κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την υπόθεση.

Τέλος, ζητάει μεταξύ άλλων «ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας. Όχι σε παραπάνω εμπόδια και ‘κόφτες’ στη σχόλη μας, να καταργηθεί αυτή η αλλαγή στο πρόγραμμα σπουδών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back