ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φοιτητική κατοικία στα Γιάννενα: Ένα… αρνητικό viral

Εικόνα του άρθρου Φοιτητική κατοικία στα Γιάννενα: Ένα… αρνητικό viral
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2023, 15:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια από τις πλέον προσοδοφόρες δραστηριότητες στην πόλη, διαχρονικά, η ενοικίαση της φοιτητικής κατοικίας, προκάλεσε ένα αρνητικό viral:

Ο ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης, ανέφερε ότι για να βρει σπίτι στον γιο του που πέρασε Φιλοσοφική στα Γιάννενα: 

«Ένας άνθρωπος αποφάσισε πως θέλει 2.500 ευρώ προκαταβολή για τα χρήματα που δεν θα φαίνονταν στο συμβόλαιο. Και να φαίνονται τα μισά χρήματα στο συμβόλαιο, για να γλιτώσει κάποια από την εφορία».

Το περιστατικό που αναφέρει ο ηθοποιός, αναδεικνύει μια σοβαρή πτυχή του real estate ζητήματος των Ιωαννίνων, ειδικά σε ό,τι αφορά τη φοιτητική στέγη.

Οι φοιτητικές κατοικίες είναι λίγες, με το δεδομένο ότι το κόστος ζωής τα τελευταία χρόνια έχει εκτιναχτεί και είναι πολύ δύσκολη η συντήρηση ενός επιπλέον σπιτιού.

Από την άλλη, η συνεχής άνοδος του Airbnb πιέζει τις διαθεσιμότητες των σπιτιών, ανεβάζει τις τιμές ή δημιουργεί τέτοιου είδους περιστατικά, όπως αυτό που αναφέρει ο ηθοποιός.

 «Δεν πιστεύω στις ελεγκτικές υπηρεσίες, ότι μπορούν να βάλουν μια τάξη γιατί ζούμε σε μια ελεύθερη αγορά η οποία έχει γίνει εγκληματική. Πιστεύω μόνο στον άνθρωπο. Ήθελα να παρακαλέσω αυτούς του ανθρώπους που έχουν αποκτήσει με κόπο ένα σπίτι, να πάρουν τα χρήματά τους, αλλά να σεβαστούν αυτά τα παιδιά», πρόσθεσε ο κ. Παρτσαλάκης.

Τα ενοίκια στα Γιάννενα, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας πωλήσεων-ενοικιάσεων Spitogatos.gr, έχουν αυξηθεί κατά 3,20%. Με στοιχεία επί των αγγελιών του, το τετραγωνικό στα Γιάννενα κοστίζει 7,67 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Stefanos Christogoulas
Ποτέ μου δεν το κατάλαβα!! Όταν "αγοράζεις" σπίτι για να το νοικιάσεις ή όταν έχεις ήδη ένα - δυο - τρία κλπ παραπανίσια σπίτια και τα νοικιάζεις, σημαίνει ότι "δεν σου λείπουν" οπότε γιατί νοικιάζεις ακριβά;; Γιατί "πιγκώνεις" ( πνίγεις) αυτόν που θέλει το παιδί του να σπουδάσει στον δικό σου τόπο! Δεν λέω να το χαρίσεις αλλά σκέψου λογικά φίλε ιδιοκτήτη!
Tracka
Ζήτηση και πρόσφορα λέγεται. Εαν όλοι οι φοιτητές θέλουν κέντρο μόνο, θα πρέπει να πληρώσουν για αυτό. Υπάρχουν πιο φτηνά ενοίκια εκτός κέντρου. Οι τιμές αυτές ισχύουν και για τους ντόπιους. Επίσης πρέπει να αναφερθεί, ότι κάποιοι ντε και καλά θεωρούν τα Ιωάννινα χωριό, οπότε για κάποιο ανεξήγητο λόγο τα ενοίκια θα πρέπει να είναι τζάμπα, άσχετα ότι τα έξοδα για τους ιδιοκτήτες ενός ακινήτου είναι πάνω κάτω τα ίδια πανελλαδικώς. Τέλος μιλώντας γενικότερα, οι μεγάλες προκαταβολές στα ενοίκια υπάρχουν λόγο ότι αρκετοί ενοικιαστές ρίχνουν «πιστόλια» η κάνουν ζημιές στα σπίτια που νοικιάζουν.
Τζαναρτι
2.500 ευρώ ως προκαταβολή;; Σε air b'n'b αναφέρεται; Για πόσους μήνες; Γιατί για ενοικίαση διαμερίσματος το ποσό αυτό είναι απίθανο να το ζήτησε κάποιος. Οπότε έγινε viral μια ασαφής αναφορά του ηθοποιού..
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back