Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 16-11-2019, 13:22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Την πρώτη της συναυλία για αυτή τη σεζόν θα πραγματοποιήσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή «Κοριολανός» του Μπετόβεν, βασισμένη στην ιστορία του Ρωμαίου στρατηγού Γάιου Μάρκου, με τον συνθέτη να εστιάζει στη δραματική εσωτερική πάλη μεταξύ του πόθου ενός υπερήφανου στρατιωτικού για εκδίκηση προς τη Ρώμη που τον εξόρισε και της αγάπης ενός αφοσιωμένου γιου και στοργικού πατέρα για την οικογένειά του, η οποία τελικά θριαμβεύει.

Ακολουθεί το πρώτο μέρος του δεξιοτεχνικού κοντσέρτου για βιολί αριθμός 2 του πολωνού συνθέτη Χένρυκ Βιενιάφσκι, με σολίστ τον απόφοιτο του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, Ευριπίδη Παππά. Η συναυλία θα κλείσει με την «Ημιτελή» συμφωνία του Φραντς Σούμπερτ, έργο που συνέθεσε το 1822 σε ηλικία μόλις 25 ετών, αλλά έμελε να πρωτοπαρουσιαστεί 34 ολόκληρα χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατό του. Χαρακτηρίζεται από έντονα δραματικά στοιχεία που τη διαφοροποιούν από τις άλλες συμφωνίες του και γι αυτό θεωρείται η πρώτη ρομαντική συμφωνία του Σούμπερτ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει αναλάβει ο Γιώργος Χλίτσιος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα