Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2022, 18:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας γιορτάζει ο Δήμος Ιωαννίνων από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου. Το θέμα για το 2022 είναι «Καλύτερες συνδέσεις». «Οι πολίτες παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς ενώ ανακαλύπτουν την ομορφιά της πόλης, της περιοχής ή της χώρας τους και με ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την υγεία όλων» είπε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα γίνουν με διάφορους φορείς. Οι περισσότερες από αυτές εντάσσονται σε διάφορα δρώμενα, όπως το Ioannina Lake Run και το Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου.

Το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο που ειπώθηκε, προέρχεται από το στέλεχος του Δήμου Ιωαννιτών Βασίλη Φλούδα. Όπως ανέφερε, από στοιχεία που έχουν συλλέξει οι υπηρεσίες του Δήμου από διάφορες έρευνες οι οποίες έχουν γίνει στα Γιάννενα, μόλις το 4-5% των πολιτών χρησιμοποιεί το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος έχει θέσει στη διάθεση των πολιτών ένα ερωτηματολόγιο.

Όπως προκύπτει από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Ιωαννιτών, από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, θα γίνει πιλοτική πεζοδρόμηση του ενός ρεύματος της Ακτής Μιαούλη, από τον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» μέχρι το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, θα γίνει και μια πεζοπορική διαδρομή «Πύλη Κάστρου-Εβραϊκή Συναγωγή-Τζαμί Ασλάν Πασά-Ακρόπολη Ιτς Καλέ-Μουσείο Αργυροτεχνίας-Τζαμί και μεντρεσές Βελή Πασά-Τζαμί Καλούτσιανης». Την ίδια, στην πλατεία, στο Τζαμί της Καλούτσιανης, θα γίνει ένα θεατρικό παιχνίδι από το ΔΗΠΕΘΙ και ένα πάρτυ με τον dj Makiaveli και streefood. 







ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3