Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Eurostat: Χαμηλά η Ήπειρος

Εικόνα του άρθρου Eurostat: Χαμηλά η Ήπειρος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2019, 19:42
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Ήπειρος το 2017, σύμφωνα με τα πιο «φρέσκα» στοιχεία της Eurostat, είχε το 48% του ΑΕΠ της ΕΕ. Είναι η τρίτη από το τέλος Περιφέρεια στην Ελλάδα (πάνω από το Βόρειο Αιγαίο και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη) σε απόλυτα κατά κεφαλή ποσά και προς το τέλος των 500 και κάτι Περιφερειών που καταγράφει η στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε.

Η Ήπειρος παρουσίασε 12.000 ευρώ κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2017, ποσό που την κατατάσσει αρκετά χαμηλά, όχι όμως και με τον τρόπο που περιγράφεται συνήθως ως «η φτωχότερη της Ελλάδας και της Ευρώπης». Χωρίς να ανατρέπεται η μικρή οικονομική ισχύς και τα χαμηλά εισοδήματα των πολλών, η Ήπειρος παραμένει πάνω από τις περισσότερες ανατολικές χώρες, συν κάποιες Περιφέρειες χωρών όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Το εξαιρετικά δυσάρεστο, που μαρτυράει τη δυσχερή γενικά οικονομική κατάσταση στην Περιφέρεια, είναι ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που παρουσιάζει η Μαγιότ, η πιο απομακρυσμένη γαλλική κτήση που χρησιμοποιεί ευρώ, στον Ειρηνικό Ωκεανό…

Επίσης, στα της ανεργίας, η απασχόληση κατά τη Eurostat αυξήθηκε κατά 1,5%. Στην Ήπειρο πάντως, τα στοιχεία δείχνουν ανεπαίσθητη μείωση, κατά 0,1%.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back