ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εστίαση: Κίνδυνος «λουκέτων» και στα Ιωάννινα

Εικόνα του άρθρου Εστίαση: Κίνδυνος «λουκέτων» και στα Ιωάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2021, 18:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση με το Σωματείο Καφέ-Μπαρ, Κέντρων Διασκέδασης & συναφών επαγγελμάτων Ιωαννίνων «Παμβώτις» είχε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.

Σωματεία της εστίασης προχωρούν σε πανελλαδική κινητοποίηση με κλείσιμο καταστημάτων στις 16 Νοεμβρίου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το σωματείο των Ιωαννίνων:


Οι επιχειρηματίες εστίασης πρότειναν μέτρα για να αποφευχθούν τα κλεισίματα καταστημάτων και τέθηκε επίσης το ζήτημα συμμετοχής των επαγγελματιών στις επιτροπές λήψης αποφάσεων για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, όπως και της επιδότησης του ενεργειακού κόστος, ενοικίου, εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών.

Ακόμα, τόνισαν ότι το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί πολύ η κίνηση στις επιχειρήσεις της πόλης και ότι είναι «ορατός ο κίνδυνος να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας».

Η κα Τζούφη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ζητήσει αύξηση των οικονομικών ενισχύσεων «προκειμένου να διασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια και η οικονομική σταθερότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και υπενθύμισε πως «η χώρα δεν βρίσκεται πλέον σε πλαίσιο δημοσιονομικών περιορισμών, συνεπώς η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία, κάνοντας χρήση και πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Κάλεσε τέλος Περιφέρεια και Δήμους να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις, «με στόχο την αποτροπή ενός νέου κύματος ανεργίας, εργασιακής ανασφάλειας και φτώχειας πολλών συμπολιτών μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back