ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εσείς ποιες τηλεοπτικές σειρές βλέπατε;

Εικόνα του άρθρου Εσείς ποιες τηλεοπτικές σειρές βλέπατε;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2023, 23:13
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Zagori Fiction Days 4 έρχεται σε Γιάννενα και Βίτσα Ζαγορίου, από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για διεθνείς συναντήσεις τηλεοπτικής μυθοπλασίας, με αντικείμενο τις διασκευές βιβλίων και ταινιών σε τηλεοπτικές σειρές, σε συνεργασία και συμπαραγωγή δύο ευρωπαϊκών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων: της Series Balkans από τη Γαλλία και της «επέκεινα χώρα». Φέτος, οι διοργανωτές εστιάζουν περισσότερο στην ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία.

Αύριο 22 Σεπτεμβρίου, το Zagori Fiction Days θα βρίσκεται στα Γιάννενα, και συγκεκριμένα στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

11.00-12.30 Παροχή συμβουλών επαγγελματικού προσανατολισμού σπουδαστών (οπτικοακουστικές σπουδές, αγορά και εργασία στον οπτικοακουστική βιομηχανία της Ελλάδας και του εξωτερικού) από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Zagori Fiction Days Κωνσταντίνο Δεληγιάννη.

14.30-15.30 Προβολή σειράς Αρχείου ΕΡΤ «Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια»-1ο επεισόδιο Τηλεοπτική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Στρατή Μυριβήλη σε σκηνοθεσία του Κώστα Αριστόπουλου και σε σενάριο της Μαργαρίτας Λυμπεράκη

15.30-16.15 Συζήτηση για το βιβλίο «Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια» και την τηλεοπτική διασκευή του με τον διδάκτορα ερευνητή και διδάσκοντα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κώστα Καραβίδα

16.30-19.00 Ανοιχτή διαδραστική συνάντηση-συζήτηση με τον Βασίλη Βαμβακά, αναπληρωτή καθηγητή Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο ΑΠΘ, επ’ ευκαιρία της έκδοσης του συλλογικού βιβλίου «Το κουτί-Εικόνες της σύγχρονης Ελλάδας στην ιδιωτική τηλεόραση», με τον Κώστα Καραβίδα, διδάκτορα ερευνητή και διδάσκοντα Νεοελληνικής λογοτεχνίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον Γιάννη Κώστα παραγωγό (Stefi Produtions), την Κυριακή Βήρου, παραγωγό (AbFab Produtions). Γιαννιώτες και όχι μόνο, όλων των ηλικιών, καλούνται να καταθέσουν, δια ζώσης, προσωπικές μαρτυρίες για το πώς έβλεπαν εμβληματικά πρόσωπα και εκπομπές που σφράγισαν την τηλεοπτική πραγματικότητα των τελευταίων τριών δεκαετιών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back