ΒΟΥΛΗ

Ερώτηση για τα σχολικά γεύματα

Εικόνα του άρθρου Ερώτηση για τα σχολικά γεύματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2020, 12:20
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις στη διανομή των σχολικών γευμάτων ζητούν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «περισσότερα από 54.000 γεύματα δεν έχουν διατεθεί ειδικά στα σχολεία της Αττικής και της Αθήνας, της Μακεδονίας και της Δυτικής Θεσσαλονίκης, της Πελοποννήσου και ορισμένων νησιών».

Επίσης τονίζουν πως «το πρόγραμμα παροχής ζεστών και ποιοτικών γευμάτων σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας των μαθητών και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας. Το πρόγραμμα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες 150.000 μαθητών και μαθητριών σε 950 σχολεία και χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, συντελώντας δραστικά στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη βελτίωση των μαθητικών επιδόσεων».

Καλούν την κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για τη διανομή των σχολικών γευμάτων και υπενθυμίζουν ότι ως αντιπολίτευση, τα είχε καταψηφίσει.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back