Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ερώτηση για κρούσματα σε εργάτες γης

Εικόνα του άρθρου Ερώτηση για κρούσματα σε εργάτες γης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2020, 17:19
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Ράνια Γκίζα, σύμβουλος με το Κοινό των Ηπειρωτών στο περιφερειακό συμβούλιο, καταθέτει ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη σχετικά με τα μέτρα πρόληψης για μετάδοση του covid-19 στους εργάτες γης, στον κάμπο της Άρτας.

Συγκεκριμένα, επικαλείται δημοσιεύματα, σχετικά με βεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή και τονίζει ότι «ειδικά αυτή την περίοδο, είναι σε οργασμό και ως εκ τούτου έχουν πολλούς εργάτες γης. Σε περιόδους αιχμής, σύμφωνα με τα στοιχεία προηγουμένων ετών, υπάρχουν περί τους 3.000 εργάτες, ενώ αυτό το διάστημα στην περιοχή αναμένονται πάνω από 1.500 άτομα που θα εργαστούν στην συγκομιδή ακτινιδίου, μανταρινιού, πορτοκαλιού κ.α».

Ζητάει να μάθει εάν εκπονήθηκε ή προβλέπεται να εκπονηθεί ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών covid-19 για την περίπτωση των εργατών γης στον κάμπο της Άρτας, από την Πολιτική Προστασία ή σε συνεργασία με φορείς όπως οι δήμοι Αρταίων και Νικολάου Σκουφά, ποιες είναι οι βασικές κατευθύνσεις του και ποια μέτρα προβλέπονται για την περίπτωση, ώστε να προστατευθεί η κοινότητα και να ελαχιστοποιηθεί η εύλογη ανησυχία των κατοίκων;

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back