ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το εργοταξιακό Πνευματικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου Το εργοταξιακό Πνευματικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/09/2023, 18:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εδώ και λίγους μήνες, ενός του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών έχει στηθεί ένα εργοτάξιο, με το προσωπικό της κοινωφελούς επιχείρησης να έχει μεταφερθεί σε μισθωμένο κτίριο στην Καλούτσιανη.  

Στο Πνευματικό Κέντρο υλοποιείται το έργο της ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισής του με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η σύμβαση κόστους 3,1 εκατ. ευρώ αφορά και την αναβάθμιση του  παλιού Δημαρχείου Ιωαννίνων, όπου σήμερα στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο.

 Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου επισκέφτηκε σήμερα το Πνευματικό Κέντρο, μαζί με την Ελένη Ακονίδου (πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου) και τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου σε θέματα πολιτισμού Χρήστο Παπαδόπουλο.

Το εν λόγω κτίριο θα μετατραπεί σε Κέντρο Πολιτισμού & Μουσικής και θα φιλοξενεί το Δημοτικό Ωδείο, τη Συμφωνική Ορχήστρα, έναν σύγχρονο εκθεσιακό Χώρο και έναν πολυχρηστικό Χώρο εκδηλώσεων.

Στο κομμάτι της ενεργειακής αναβάθμισης, προβλέπονται διάφορες παρεμβάσεις, όπως η εγκατάσταση σκιάστρων και φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 32KW και η ολοκλήρωση της υποδομής κλιματισμού και αερισμού.

Στα της λειτουργικής αναβάθμισης, γίνονται παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους, ενοποιούνται οι χώροι του ημιόροφου, ο χώρος του στούντιο μετατρέπεται σε χώρο που θα φιλοξενήσει τις πρόβες τόσο της Συμφωνικής όσο και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, ολοκληρώνεται η υποδομή της σκηνής της αίθουσας «Β. Πυρσινέλλας», μετατρέπονται τα γραφεία Διοίκησης σε αίθουσες διδασκαλίας μουσικών οργάνων και αναβαθμίζεται ο χώρος του φουαγιές για να καλύπτει τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου εκθεσιακού χώρου.

Οι παρεμβάσεις στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου είναι συνδυαστικές με αυτές στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου ολοκληρώνοντας τον στόχο της μετατροπής του μεν πρώτου σε κτίριο διοίκησης και του δευτέρου σε αμιγές πολιτιστικό κτίριο (Κέντρο Πολιτισμού και Μουσικής).

«Το έργο αλλάζει το πολιτιστικό τοπίο στα Ιωάννινα και δημιουργεί ένα πραγματικό Πνευματικό Κέντρο αντάξιο της πόλης για τα επόμενα χρόνια» υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back