ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Eργαζόμενοι ΟΤΑ: Μονιμοποιήσεις και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Εικόνα του άρθρου Eργαζόμενοι ΟΤΑ: Μονιμοποιήσεις και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2023, 11:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την πάγια θέση για κατάργηση των Νομικών Προσώπων και τη μεταφορά όλου του προσωπικού στους Δήμους υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων.

Με κάποιες σημαντικές υποσημειώσεις όμως: Ότι δεν θα γίνουν περικοπές αποδοχών ή απολύσεις, ότι θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, ότι θα προσληφθεί επιπλέον προσωπικό, ότι θα χρηματοδοτηθούν οι δομές με στόχο την κατάργηση της ανταποδοτικότητας για τους πολίτες.

Την ίδια ώρα λέει πάντως ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει οικονομίες κλίμακας και να μικρύνει κι άλλο τις δομές, όπως και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους αναπτυξιακούς οργανισμούς ως «βασικό εργαλείο βαθέματος της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών στους Δήμους», όπως σημειώνει.

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων όπου θα συζητηθεί η διατήρηση ή μη Νομικών Προσώπων, ο Σύλλογος Εργαζομένων βάλει εναντίον όλων των παρατάξεων επειδή δεν έγιναν νέες προσλήψεις ή επειδή δεν μονιμοποίησαν συμβασιούχους. «Η αγωνία των συμβασιούχων μας δεν είναι για το αν θα υπογράψει ο Δήμαρχος ή ο πρόεδρος του νομικού προσώπου την σύμβασή τους. Η αγωνία τους είναι για το αν οι ίδιοι θα υπογράφουν σύμβαση κάθε Σεπτέμβριο. Και για αυτή την αγωνία δεν μιλά κανείς» αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back