ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων κατά Καχριμάνη: «Περιφερειάρχης των εργολάβων»

Εικόνα του άρθρου Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων κατά Καχριμάνη: «Περιφερειάρχης των εργολάβων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2024, 09:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταφέρεται εναντίον του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη για το θάνατο εργάτη στην Αρίστη και τη δήλωσή του για το γεγονός.

«Δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον εκπρόσωπο των εργολάβων στην Ήπειρο που συνηθίζει μάλιστα να επιβλέπει μόνος του τα έργα της Περιφέρειας» αναφέρει το ΕΚΙ και σημειώνει ότι «δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας» στο έργο αποχέτευσης.

«Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, στη χθεσινή του δήλωση φρόντισε να ψάξει να μάθει αν ο εργαζόμενος που βρήκε τραγικό θάνατο στο εργοτάξιο της κοιν. Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ-Αμφίαλος ΟΕ ήταν έμπειρος ή άπειρος και δεν φρόντισε να μάθει αν υπήρχε οποιοδήποτε μέτρο προστασίας της ζωής του στο εργοτάξιο» τονίζει το ΕΚΙ και σημειώνει ότι «αν η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας επέβλεπε το έργο, θα είχε διαπιστώσει την έλλειψη ακόμα και στοιχειωδών μέτρων αντιστήριξης για την προστασία της ζωής των εργαζόμενων, απ αυτά που προβλέπει ο νόμος, και θα σταματούσε τις εργασίες για να κληθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να επιβάλουν την προστασία των εργαζόμενων».

Ακόμα, το ΕΚΙ σημειώνει ότι «ο περιφερειάρχης, αντί να καταδείξει την εταιρία ως μοναδικό και αποκλειστικό υπεύθυνο για το θάνατο ενός εργάτη ‘δίνει σήμα’ να σταματήσει κάθε συζήτηση μέχρι να διερευνηθούν τα αίτια. Αυτό βολεύει την εταιρία, αυτό κάνει κι αυτός».

Το ΕΚΙ ζητάει να αποδοθούν όλες οι ευθύνες σε όσους είναι υπεύθυνοι, συμπληρώνοντας ότι «υπεύθυνη είναι η εργοδοσία που δεν τήρησε ούτε τα βασικά μέτρα ασφάλειας, υπεύθυνοι είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και της Περιφέρειας που είναι επιβλέπουσα αρχή, υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη η εργοδοσία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back