Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ερασιτεχνική μπάλα στο «ψυγείο»

Εικόνα του άρθρου Ερασιτεχνική μπάλα στο «ψυγείο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2022, 20:06
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι παρωδίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται, με πιο πρόσφατη την απόφαση της ΕΠΟ να διακοπούν όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας, ως έκφραση αντίθεσης της Ομοσπονδίας στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
Η ΕΠΟ αποφάσισε με 57 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά.

Η αντίθεση που έχει και ενδοκυβερνητικά χαρακτηριστικά, σε ένα βαθμό, έρχεται με δεδομένη τη δυσκολία αρκετών σωματείων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Μητρώου και τους «ισοπεδωτικούς», σε ένα βαθμό, χειρισμούς του υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Αυγενάκης επιτέθηκε με ανάρτησή του κατά του προέδρου της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκου και λίγες ώρες αργότερα, κατέθεσε τροπολογία, με την οποία προβλέπεται ότι από αύριο 1/10 έως και τις 30/11 θα εξετάζονται τα δικαιολογητικά όσων κατατεθειμένων αιτήσεων δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί, με περιθώριο δίμηνης «θεραπείας».

Σημειώνεται ότι τα σωματεία θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο μητρώο για να μπορούν να έχουν δικαίωμα χρήσης δημόσιων εγκαταστάσεων, καθώς και να τους εκδίδουν οι Περιφέρειες άδειες διεξαγωγής αγώνων.

Στα Γιάννενα, ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Λαζάνης σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα έπρεπε οι αρμόδιοι, να αντιληφθούν την πραγματική και μόνο κατάσταση στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για να το οδηγήσουν σε ανάκαμψη και όχι σε διακοπή. Και υπεύθυνα δεν είναι σίγουρα τα ερασιτεχνικά σωμάτια, τα οποία πληρώνουν, μια κόντρα άνευ αθλητικής ουσίας, και τα οποία είναι πλέον ένα βήμα πριν τον αφανισμό».

Εν τοις πράγμασι πάντως, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δεν θα ξεκινήσουν ακόμα, καθώς η ΕΠΟ απειλεί ότι όποια Ένωση εν εφαρμόσει την απόφαση, θα χάσει την ιδιότητα μέλους της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back