ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επίσκεψη Μητσοτάκη: Με χαμόγελα και φιλοφρονήσεις

Εικόνα του άρθρου Επίσκεψη Μητσοτάκη: Με χαμόγελα και φιλοφρονήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2023, 18:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την Ηγουμενίτσα, έκανε και ένα πέρασμα από τα Γιάννενα για να συναντήσει τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Ένα πέρασμα που δεν εξυπηρετούσε τίποτα άλλο από το να γίνει μια ανταλλαγή φιλοφρονήσεων. Σημειωτέον δε ότι ήταν η πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού σε περιφέρεια μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και φυσικά, η επιλογή να συναντηθεί με έναν «γαλάζιο» περιφερειάρχη που πήρε 55% στις εκλογές, δεν ήταν τυχαία. Πόσο μάλλον μετά τις μεγάλες ήττες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία.

Από τη «γαλάζια» αυτή Περιφέρεια, ο πρωθυπουργός έστειλε απλώς ένα μήνυμα περί μιας Ελλάδας που αποτελεί «μια θετική έκπληξη σε ένα περιβάλλον αρκετών αρνητικών ειδήσεων, έχοντας πια δρομολογήσει μία πορεία αναπτυξιακή πολύ δυναμική με απολύτως τακτοποιημένα τα δημόσια οικονομικά»…

Για τα της Ηπείρου δεν είπε κάτι καινούριο: Τα ίδια και τα ίδια. Από την ένταξη του Ζαγορίου ως πολιτιστικού τοπίου στην Unesco μέχρι τον δρόμο Ιωάννινα-Κακαβιά και το πάρκο τεχνολογίας και έρευνας.

Για τον δρόμο Γιάννενα-Κακαβιά, που δημοπρατήθηκε για τρίτη φορά, είπε ότι «πιστεύω πως αυτή τη φορά δεν θα έχουμε άλλα εμπόδια» και για το πάρκο τεχνολογίας ότι «πρέπει να προχωρήσει» (σ.σ. δεν είπε πώς, βέβαια). Επανέλαβε δε την πίστη του στις ιδιωτικές επενδύσεις με αφορμή το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. «Πιστεύω ότι αν οι ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει στα λιμάνια είναι οδηγός, μπορούμε να περιμένουμε μία εκτόξευση της Ηγουμενίτσας, αλλά και όλης της Ηπείρου, ως αποτέλεσμα αυτής της πολύ σημαντικής επένδυσης» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι «θα προχωρήσουμε με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς από αυτούς που είχαμε την προηγούμενη τετραετία», επικαλούμενος την εμπειρία. Πρόσθεσε ακόμα ότι μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων.

Και όσο για την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων…

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Τα θερμά συγχαρητήρια στον Αλέκο και στην ομάδα του για τη θριαμβευτική σας επανεκλογή. Οι πολίτες της Ηπείρου τον επιβράβευσαν..»

«Ο περιφερειάρχης σας έχει την άνεση να επικοινωνεί μαζί μου και την αξιοποιεί στο έπακρο. Αλλά είναι μία επικοινωνία η οποία είναι πολύ χρήσιμη και για εμένα»

Αλέκος Καχριμάνης

«Είστε η τελευταία ελπίδα όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά για όλη την Ελλάδα»

«Θέλω να σας πω ένα ευχαριστώ γιατί με ανέχεστε. Γιατί η αλήθεια είναι ότι είστε ο μόνος που μπορώ – καλύτερα και από υπουργούς – να μιλήσω»

Ο κ. Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του, είπε και κάτι ακόμη στον πρωθυπουργό: «Να τελειώνουμε με τον κρατικισμό και όλους αυτούς που αδικούν τον τόπο μας, και κατά τα άλλα θέλουν να λέγονται προοδευτικοί».

Πριν τις δημόσιες τοποθετήσεις, προηγήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του περιφερειάρχη με τον πρωθυπουργού και τους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, τους βουλευτές Άρτας Γιώργο Στύλιο και Πρέβεζα Σπύρο Κυριάκη και την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σε αυτή τη σύσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης έθεσε όλα τα γνωστά –μερικά εδώ και μια δεκαετία- θέματα στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει και μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣ
ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΣ , ΠΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ..... ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΑΝΑΛΟΓΑ .... ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ... ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ... ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Ο ΑΛΕΚΟΣ ....
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back