Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιμελητηριακές διαφωνίες για το νέο κτίριο

Εικόνα του άρθρου Επιμελητηριακές διαφωνίες για το νέο κτίριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2022, 13:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων έχει βάλει μπρος τις διαδικασίες για την αγορά ενός νέου κτιρίου προκαλώντας την αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, των επικεφαλής Γρ. Γκίκα («Ισχυρό Επιμελητήριο») και Γ. Μήτση («Ανεξάρτητο Επιμελητήριο»).

Ανέκαθεν, μια επίμονη προσπάθεια του επιμελητηριακού κόσμου ήταν η ανέγερση ενός νέου επιμελητηριακού μεγάρου πολλαπλών χρήσεων, για τη φιλοξενία και εκθέσεων.

Τον Νοέμβριο του 2021, η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε να αναζητήσει πιθανά, κατάλληλα κτίρια στην πόλη που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το «σπίτι» του νέου Επιμελητηρίου. Την αποστολή αυτή ανέλαβαν εταιρίες από το μητρώο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Το όλο θέμα επανήλθε πρόσφατα σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής.

Η μετάβαση από την ανέγερση ενός κτιρίου στην αγορά ενός κτιρίου, της τάξης του 1,5-2 εκατ. ευρώ, προκάλεσε τις αντιδράσεις των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες θέτουν διάφορα ερωτήματα.

Και οι δύο καταρχάς αναρωτιούνται τι απέγινε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός του 2019 με σκοπό την κατεδάφιση και την ανέγερση νέου επιμελητηριακού μεγάρου στη σημερινή ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου, επί της συμβολής των οδών Τρικούπη και Πουτέτση. Ο κ. Γκίκας αναρωτιέται επίσης για την εισήγηση περί ακαταλληλότητας ή επικινδυνότητας του υπάρχοντος κτιρίου, ενώ ο κ. Μήτσης θέτει επί τάπητος την ανάγκη εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας, αναφέροντας ότι «η αγορά νέου κτιρίου είναι απόρροια ενεργειών μόνο του κ. Δημητρίου που σημαίνει ενός ανδρός αρχή και όχι απόρροια μιας επιτροπής».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back