ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το επικοινωνιακό παιχνίδι δεν λείπει…

Εικόνα του άρθρου Το επικοινωνιακό παιχνίδι δεν λείπει…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2023, 22:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H επίσκεψη του Θωμά Μπέγκα στο Δημαρχείο, η απουσία του δημάρχου Δημήτρη Παπαγεωργίου στην Αθήνα και μια φωτογραφία έρχεται να θυμίσει ότι το επικοινωνιακό παιχνίδι, σε προεκλογικό επίπεδο, ήταν, είναι και θα είναι πάντα σκληρό –και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όχι μόνο στις εθνικές.

Μπορεί τα μεγέθη να μην είναι ίδια, μπορεί τα επικοινωνιακά επιτελεία να είναι οι άνθρωποι ανάμεσά μας (αν και όχι πάντα), μπορεί να μη μελετώνται ιδιαίτερα όλες οι βασικές και μη αρχές της επικοινωνίας, αλλά οι όροι είναι δύσκολοι σε κάποιες περιπτώσεις.

Και όπως κάθε επικοινωνιακό και προεκλογικό παιχνίδι απομακρύνει τους πάντες από τις πολιτικές.

Σήμερα το πρωί, ο κ. Μπέγκας έκανε περιοδεία στις υπηρεσίες του Δήμου. Πήγε και στο Δημαρχείο όπου και «αναζήτησε τον δήμαρχο προκειμένου να συναντηθεί θεσμικά μαζί του, ενημερώθηκε όμως ότι απουσίαζε εκτός Ιωαννίνων» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης. Στην ίδια ανακοίνωση, προστίθεται ότι ο κ. Μπέγκας συναντήθηκε όμως με τον αντιδήμαρχο Φώτη Βάββα στο γραφείο του τελευταίου.

Η απάντηση από τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων ήταν άμεση και με εμφανή τη διάθεσή της και την πρόθεσή της να μην αφήσει τίποτα αναπάντητο. Και όχι μόνο…

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός από τα της απουσίας του δημάρχου, η παράταξη του κ. Μπέγεκα έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία με τον ίδιο, χαμογελαστό, να κρατάει το πόμολο πόρτας του γραφείου του δημάρχου.

«Ο κ. Μπέγκας βιάζεται να επιστρέψει στο γραφείο του Δημάρχου. Και όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Η ιστορία των φωτογραφιών και των… εικόνων δεν τον έχει διδάξει τίποτα» αναφέρει η δημοτική αρχή, στην ανακοίνωσή της. Η αναφορά σε «εικόνες» σχετίζεται με την προηγούμενη προεκλογική περίοδο όταν ο κ. Μπέγκας, έχοντας πολιτικό αντίπαλο τον Μωυσή Ελισάφ, εμφανίστηκε σε σποτ με την εικόνα της Παναγίας.

Με την επίκληση της υπόθεσης «των εικόνων» εκ μέρους της δημοτικής αρχής Παπαγεωργίου, είναι σαφές ότι στην προεκλογική περίοδο του 2019 η παράταξη «Γιάννενα. Νέα Εποχή» είχε αξιοποιήσει επικοινωνιακά, «σιωπηρά», προς όφελός της το επικοινωνιακό λάθος του κ. Μπέγκα.  


Όσον αφορά την επίσκεψη Μπέγκα στο Δημαρχείο, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση για τη θεσμική συνάντηση με τον δήμαρχο. «Οι θεσμικές συναντήσεις γίνονται και με θεσμικό τρόπο. Αυτό τουλάχιστον όφειλε να το γνωρίζει καθώς είχε διατελέσει επί πέντε χρόνια δήμαρχος» τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Επιπλέον, η δημοτική αρχή αφήνει αιχμές κατά των μελών της παράταξης του κ. Μπέγκα που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή. «Αν βέβαια τα μέλη της παράταξής του μετείχαν στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, όπως έχουν θεσμική υποχρέωση, θα γνώριζαν και τη μετακίνηση του δημάρχου στην Αθήνα και τον λόγο αυτής» υπογραμμίζει. Και ο λόγος αφορά μια εκδήλωση απονομής βραβείων σε φορείς και προσωπικότητας της αυτοδιοίκησης που γίνεται στην Αθήνα. Και μία από τις προσωπικότητες που θα τιμηθούν, είναι ο εκλιπών Μωυσής Ελισάφ. Σε επικοινωνιακό επίπεδο και πάλι, η αναφορά στο όνομα του Μωυσή Ελισάφ έχει τη σημασία της.

Ακολούθησε και νέα ανακοίνωση από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα. Καταρχήν, η παράταξη αναφέρει ότι εκ μέρους της δεν υπήρξε καμία αιχμή για την απουσία του δημάρχου όπως και ότι δεν αμφισβητήθηκαν οι πιθανοί λόγοι αυτής της απουσίας. «Αντίθετα […] ο κ. Μπέγκας αναζήτησε το δήμαρχο αναγνωρίζοντας τον θεσμικό του ρόλο» αναφέρεται, με αφορμή την επίσκεψή του σε δημοτικές υπηρεσίες.

«Από τα γεγονότα μέχρι την απάντηση της δημοτικής αρχής υπάρχουν πολλά άλματα λογικής τα οποία δεν έχουμε σκοπό να ακολουθήσουμε. Με πολιτικό πολιτισμό και χωρίς καμία διάθεση για προκλήσεις συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τις εκλογές του Οκτωβρίου, χωρίς να επιδιώκουμε να καταλάβουμε τίποτα» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
ΚΑΙ Ο ΝΥΝ ΚΑΙ Ο ΤΕΩΣ ..... ΕΙΝΑΙ . [[ ΛΙΓΟΙ ]] ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ .... ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ,, ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ... .ΟΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΘΗΤΕΙΑ .... ΕΝΑΣ ..... ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ.....ΔΥΣΤΥΧΩΣ .... ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ .....
ΤΣΕ ΚΑΙ ..ΒΑΡΑ
ΚΟΛΠΑΚΙΑ ..... ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ... ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ....ΕΝΑΝ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ Η ΕΝΑΝ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΩΡΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ..!!!!!!!!!!!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3