Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 17-04-2019, 17:56
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Nissan γιορτάζει τα 50 χρόνια της σειράς Z, με ένα επετειακό 370Z. Η ειδική επετειακή έκδοση των 50 ετών, με την ξεχωριστή αγωνιστική εμφάνιση, παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη, την ίδια πόλη όπου το αυθεντικό Datsun 240Z έκανε το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ, πριν από μισό αιώνα.

Το εξωτερικό της επετειακής έκδοσης του 370Z μιμείται την εμφάνιση του αρχικού αυτοκινήτου BRE και διατίθεται σε δύο διαφορετικά σχέδια χρωμάτων. Λευκό με κόκκινες προεκτάσεις ή ασήμι με μαύρες αποχρώσεις.

Στο εσωτερικό, η οδηγοκεντρική καμπίνα πλαισιώνεται από ένα βαθύ πίνακα οργάνων. Η μεγάλη κεντρική κονσόλα, χωρίζει ευδιάκριτα τη θέση του οδηγού από αυτή του συνοδηγού, ενώ στις ξεχωριστές «πινελιές» περιλαμβάνεται και το επετειακό τιμόνι με επένδυση Alcantara, με την χαρακτηριστική κόκκινη γραμμή στο κέντρο της στεφάνης. Τα πλήρως ηλεκτρικά καθίσματα από δέρμα και σουέτ έχουν ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη, με μοναδική ραφή και όψη που πλαισιώνεται από το ανάγλυφο λογότυπο της 50ής επετείου στη πλάτη.


Οι σκούρες χρωμιωμένες επιφάνειες καλύπτουν όλο το εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών σημάνσεων με το λογότυπο Z, που κοσμούν το κατώφλι της κάθε πόρτας και τοποθετούνται αποκλειστικά στο μοντέλο της ειδικής έκδοσης.

Κάτω από το καπό, «βρυχάται» o φημισμένος κινητήρας V-6 των 3.7 λίτρων της Nissan, που αποδίδει 332 ίππους και 366 Nm ροπής. Το καινοτόμο σύστημα VVEL βελτιστοποιεί τις κινήσεις ανοίγματος/κλεισίματος της βαλβίδας εισαγωγής, επιτρέποντας στον αέρα να αποσταλεί αμέσως στον θάλαμο καύσης, στον ακριβή χρόνο που χρειάζεται.

Το μοντέλο της 50ής επετείου είναι εξοπλισμένο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, το οποίο διαθέτει το SynchroRev Match®, επιτρέποντας στον οδηγό  οποιουδήποτε επιπέδου δεξιοτήτων,  να αλλάζει  ταχύτητες σαν επαγγελματίας οδηγός αγώνων.

Το 370Z 50th Anniversary Edition είναι επίσης διαθέσιμο και με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με Downshift Rev Matching, σχεδιασμένο να προσφέρει γρήγορες αλλαγές όταν λειτουργεί σε σειριακή λειτουργία, με χρόνο αλλαγής των ταχυτήτων κάτω του 0,5  δευτερολέπτου ! 

ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα