ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Επαναπροσδιορισμός αναγκών» με συνδιδασκαλίες…

Εικόνα του άρθρου «Επαναπροσδιορισμός αναγκών» με συνδιδασκαλίες…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2019, 11:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τη συνδιδασκαλία σε ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ, για κοινά μαθήματα ειδικότητας, αλλά και μαθημάτων γενικής παιδείας, προκαλεί αντιδράσεις.

Η προφανής ποσοτικοποίηση και «ομαδοποίηση» της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προκάλεσε ήδη αντιδράσεις. Η ΕΑΠ, παράταξη της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή της αναφέρει το εξής:  

« Δεν χρειάζεται καν να μπούμε στον κόπο να επιχειρηματολογήσουμε για το ότι η πολιτική αυτή είναι καθαρά λογιστικού τύπου με ολέθριες συνέπειες για τη μόρφωση των μαθητών-τριων μας. Δεν χρειάζεται πολλή μελέτη για να αντιληφθεί κανείς τι επιπτώσεις θα έχει αυτό το μέτρο στις συνθήκες εργασίας πολλών συναδέλφων-ισσών μας» αναφέρει, χαρακτηρίζοντας «τερατώδη» την εγκύκλιο.

Αναφέρει επίσης ότι χρειάζεται «ένα γερό ταρακούνημα της υποταγμένης ομοσπονδίας μας, μια ενιαία στάση από τον κλάδο ότι η ερήμωση δεν είναι μονόδρομος, ότι τα εργασιακά μας δικαιώματα και η εκπαίδευση για τις ανάγκες του λαού δεν μπαίνουν για μας σε καμία διαπραγμάτευση».

Η παράταξη αναφέρει ακόμα ότι «μετά το χτύπημα του δικαιώματος στη μόρφωση για τα παιδιά των Εσπερινών Γυμνασίων με τη, για δεύτερη χρονιά, εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου, που ουσιαστικά οδηγεί στο κλείσιμο των Εσπερινών, η σημερινή εγκύκλιος αποδεικνύει ότι η ο νέος κύκλος επίθεσης στη δημόσια εκπαίδευση ξεκινά από κείνους τους μαθητές/ριες μας τους προερχόμενους από τα πιο κολασμένα κοινωνικά στρώματα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back