ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένωση Γονέων Ιωαννίνων υπέρ προσφυγικών αιτημάτων

Εικόνα του άρθρου Ένωση Γονέων Ιωαννίνων υπέρ προσφυγικών αιτημάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2023, 11:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων συμπαραστέκεται στους συντονιστές-τριες εκπαίδευσης προσφύγων, σχετικά με τις συνθήκες διαμονής σε δομές όλων των τύπων των μαθητών/τριών προσφύγων-αιτούντων άσυλο-μεταναστών και των οικογενειών τους και καταγγέλλει προσπάθεια «εγκλεισμού σε ανοιχτές φυλακές» των προσφύγων-μεταναστών-αιτούντων άσυλο.

Η Ένωση εκφράζει την ανησυχία της για τις «εξαιρετικά ζημιογόνες συνθήκες που διαμορφώνονται εντός των Δομών,  τόσο για την ευεξία των ίδιων των παιδιών-προσφύγων, όσο και των οικογενειών τους γενικότερα» όπως αναφέρει μεταξύ άλλων.

Συμπληρώνει δε την αντίθεσή της με «το ασφυκτικό εργασιακό πλαίσιο που εργάζονται οι   Συντονιστές και οι Συντονίστριες Εκπαίδευσης Προσφύγων στα κέντρα αυτά, κάτι που δε συνάδει με τον επιστημονικό τους ρόλο, την επαγγελματική  και προσωπική τους αξιοπρέπεια».

Στηρίζει τα αιτήματα των συντονιστών, όπως για παράδειγμα διαβίωση σε μικρές αυτόνομες δομές εντός αστικού ιστού, διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης και ένταξης των παιδιών προσφύγων στη δημόσια τυπική εκπαίδευση, σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζόμενων και των μαθητών των Δομών, κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back