Ένωση Γονέων Ιωαννίνων: Συμπαραστέκεται στους εκπαιδευτικούς

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2024, 07:44

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δ. Ιωαννιτών, εκφράζει την αμέριστη στήριξή του «στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών που παλεύουν για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά που θα καλύπτει το σύνολο των μορφωτικών τους αναγκών και θα συμβάλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Προσθέτουν δε ότι «αυτός ο αγώνας περνάει μέσα από την εναντίωση στα σχέδια του διαχωρισμού των παιδιών και των σχολείων μας, που μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς από παιδαγωγούς και επιστήμονες σε γραφειοκράτες που θα συμπληρώνουν όλο και περισσότερο δείκτες και κουτάκια και θα ασχολούνται όλο και λιγότερο με τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει το θράσος να κινείται νομικά, διοικητικά, αυταρχικά απέναντι στον αγώνα τους απειλώντας με διώξεις και καθαιρέσεις των διευθυντών που αντιστέκονται στην αντιδραστική ‘αξιολόγηση’ και βγάζοντας παράνομες τις απεργίες τους, χτυπώντας ευθέως το απεργιακό τους δικαίωμα».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back