Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένωση Αγροτών: «Μεγάλη ζημιά λόγω δικαιωμάτων ενίσχυσης»

Εικόνα του άρθρου Ένωση Αγροτών: «Μεγάλη ζημιά λόγω δικαιωμάτων ενίσχυσης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2021, 18:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνεχίζει την αλληλογραφία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό η Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων, αυτή τη φορά διαμαρτυρόμενη για την ανάκληση των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα 2020.

Σύμφωνα με την Ένωση, τα δικαιώματα μεταβιβάστηκαν σε τρίτους σύμφωνα πάντα με αυτά που όριζε η εγκύκλιος μεταβιβάσεων 2021 του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία εγκύκλιος σε καμμιά της παράγραφο δεν αναφέρει ότι δεν μεταβιβάζονται τα  δικαιώματα Εθνικού Αποθέματος 2020.

«Στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ υπάρχουν και αυτές οι μεταβιβάσεις παραγωγών από το Εθνικό  Απόθεμα  2020 οι οποίοι ήθελαν να αυξήσουν τα δικαιώματά τους και κατ’ επέκτασιν και το εισόδημά τους νόμιμα με την πράξη αυτή της μεταβίβασης την οποία ορίζατε εσείς με την ανωτέρω εγκύκλιο. Τα αποτελέσματα αυτής της εγκυκλίου είναι η μεγάλη ζημιά  που θα υποστούν οι παραπάνω παραγωγοί οι οποίοι όχι μόνο επένδυσαν για την απόκτηση των παραπάνω δικαιωμάτων αλλά και  για  την αγορά ζώων  με σκοπό  την αύξηση του ζωικού τους κεφαλαίου για την ενεργοποίηση  αυτών των δικαιωμάτων, τα οποία  ανακλήθηκαν» αναφέρει η ΕΑΣ Ιωαννίνων.

Αναφέρει ότι οι παραγωγοί θέλουν να αποκτήσουν δικαιώματα νόμιμα, με ζωικό κεφάλαιο που τους  αναλογεί, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του ΟΠΕΚΕΠΕ και όχι όπως «όταν χορηγήθηκαν αυτά τα δικαιώματα σε δικαιούχους με βοσκοτόπους σε όλη τη χώρα και χωρίς ζωικό κεφάλαιο».

Καλεί τον υπουργό να δείξει κατανόηση και να μην αδικεί «ανθρώπους που μοχθούνε και αγωνιούν και μένουν και αγωνίζονται σκληρά για να διατηρήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους στους δύσκολους καιρούς που περνάμε».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back