Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενότητα-Συσπείρωση: «Τρία νέα εργατικά ατυχήματα στον Δήμο Ιωαννιτών»

Εικόνα του άρθρου Ενότητα-Συσπείρωση: «Τρία νέα εργατικά ατυχήματα στον Δήμο Ιωαννιτών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2022, 12:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ενότητα-Συσπείρωση στον Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, αφενός χαιρετίζει την απεργιακή συγκέντρωση χτες Τετάρτη, στα Γιάννενα, αφετέρου τονίζει ότι μόλις τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν τρία νέα εργατικά ατυχήματα στον Δήμο Ιωαννιτών. «Ατυχήματα κυρίως συμβασιούχων συναδέλφων ,που δείχνει και την επικινδυνότητα της εργασίας. Να και ένας λόγος παραπάνω που ζητάμε και γιατί πρέπει να είναι μόνιμο το προσωπικό».

Η παράταξη αναφέρει ότι τα ατυχήματα δεν είναι τυχαία: «Ο παλιός μηχανολογικός εξοπλισμός, οι χαλασμένοι κάδοι με τα κομμένα ‘αυτιά’, με διαλυμένες ρόδες, η έλλειψη εκπαίδευσης του προσωπικού, καθώς και σεμιναρίων υγιεινής και ασφάλειας - ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους συμβασιούχους - σεμινάρια που είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να κάνει» τονίζει.

Συμπληρώνει ότι τα Μέσα Ατομικής Προστασίας δεν δόθηκαν ακόμη και καταγγέλλει ο,τι «πριν λίγες μέρες αρνήθηκαν σε νεαρή συναδέλφισσα, εργαζόμενη στο πόστο της καθαριότητας, χωρίς να σεβαστούν την επικινδυνότητα της εργασίας, ούτε το γεγονός ότι είναι εργαζόμενη μητέρα, την αντικατάσταση των σκισμένων παπουτσιών της. λέγοντας της δεν είναι μπουτίκ εδώ».

Σημειώνει ακόμα ότι οφείλονται πολλά ρεπό και «εάν κάποιος τολμήσει και ζητήσει τα δικαιώματά του μπαίνει στο στόχαστρο με ‘γλυκιές’ απειλές».

Η παράταξη ζητάει άμεσα προσλήψεις, μέτρα προστασίας, φωριαμούς, ΜΑΠ, καθώς και από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, να γίνει συνεδρίαση με θέμα την έκθεση επαγγελματικού κινδύνου του τεχνικού ασφαλείας του Δήμου Ιωαννιτών και της ΕΛΥΝΥΑΕ, κατηγορώντας την πλειοψηφία ότι «αρνείται» τη συζήτηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back