ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενότητα Πολιτών: «Κάνε το φόβο σου δύναμη»

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: «Κάνε το φόβο σου δύναμη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2022, 15:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κάνε το φόβο σου δύναμη»: Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι γυναίκες (δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη) της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα, με μια δραματοποιημένη δράση στα γραφεία της παράταξης. Όλες τους φορούσαν πορτοκαλί φουλάρια. Το πορτοκαλί είναι το χρώμα-σύμβολο στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με τη σχετική παγκόσμια ημέρα να γιορτάζεται σήμερα.

«Η βία κατά των γυναικών, η οποία περιλαμβάνει εγκλήματα όπως σεξουαλικές επιθέσεις, βιασμούς, και φτάνει ακόμα και στο φόνο, συνιστά κατάφορη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ο αντίκτυπος της βίας κατά των γυναικών δεν αφορά μόνο τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα. Επηρεάζει όλους: την οικογένεια, το φιλικό περιβάλλον, την κοινωνία στο σύνολό της. Η σιωπηλή ανοχή της κοινωνίας και ο φόβος για το κοινωνικό στίγμα συνεχίζουν να αποτρέπουν την καταγγελία τέτοιων περιστατικών από τις ίδιες τις γυναίκες. Οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες ώστε οι γυναίκες που δέχονται οποιαδήποτε μορφή βίας να την καταγγέλλουν άμεσα. Παράλληλα, οφείλουμε όλοι, σαν κοινωνία, να ενδυναμώσουμε θεσμούς και δομές, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί για να στέκονται δίπλα σε κάθε γυναίκα-θύμα βίας» αναφέρεται στο μήνυμα της παράταξης.

«Χρέος της ‘Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα’ ως μιας παράταξης που υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται την θέση της μηδενικής ανοχής στη βία είναι οι δράσεις μας να επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, κυρίως όμως μέσα στα σχολεία που θα στέκονται απέναντι σε κάθε πράξη που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη, είμαστε όλοι και όλες εδώ δίπλα της…» επισημαίνεται ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3