Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενότητα Πολιτών: Αποχώρηση για πολιτικούς λόγους

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: Αποχώρηση για πολιτικούς λόγους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2021, 14:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα αποχώρησε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έγινε διαδικτυακά, στις 22 Νοεμβρίου και εξήγησε τους λόγους αποχώρησης σε ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου.

«Οι διάφορες εκδηλώσεις και συναθροίσεις στις δημοτικές αίθουσες διαδέχονται η μία την άλλη, με πρωταγωνιστές σε πολλές απ’ αυτές τον ίδιο το δήμαρχο, από την άλλη οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης Θωμάς Μπέγκας, διευκρινίζοντας ότι προφανώς, οι εκδηλώσεις καλώς γίνονται εφόσον τηρούνται τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας.


Απέδωσε την απόφαση της δημοτικής αρχής να μην κάνει δια ζώσης συνεδριάσεις, σε πολιτικούς λόγους.

«Η παράταξή μας αποχώρησε χθες από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τον βαθιά αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η δημοτική αρχή, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τα νομοθετήματα περί covid, καθώς και τα νομοθετήματα Θεοδωρικάκου. Θα συνεχίσουμε όμως να είμαστε δυναμικά παρόντες, σε επαφή με την κοινωνία, το μοναδικό κριτή όλων μας» τόνισε.

Είπε δε ότι, ενώ ο πρόεδρος του σώματος Δημήτρης Παπαγεωργίου του ανέφερε, σε επικοινωνία που είχαν, ότι επίκειτο συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη και ο ίδιος ο κ. Μπέγκας διαφώνησε, ενώ ο κ. Παπαγεωργίου συμφώνησε ότι «θα συζητήσουμε το θέμα όταν οριστεί η ημερομηνία της συνεδρίασης», τελικά «βρεθήκαμε, λαμβάνοντας την πρόσκληση για τη συνεδρίαση, μπροστά σε μια ειλημμένη απόφαση».

Είπε επίσης ότι σε φάση εκφυλισμού έχουν περιέλθει και όργανα όπως η Οικονομική Επιτροπή, ενώ διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο που γίνονται και στέλνονται οι εισηγήσεις.

Κατέληξε τονίζοντας ότι ενώ το δημοτικό συμβούλιο δεν λειτουργεί με κανονικούς όρους, τα θέματα που συζητάει και αποφασίζει είναι καίριας σημασίας: «Κλειστό γυμναστήριο, η ένταξη του έργου της αντικατάσταση των λαμπτήρων led του δήμου Ηγουμενίτσας στο ΕΣΠΑ και οι δικές μας χαμένες ευκαιρίες, σε μια περίοδο που η ενεργειακή κρίση κορυφώνεται, η διαχείριση των απορριμμάτων κι άλλα πολλά για τα οποία θα θέλαμε να τοποθετηθούμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου» είπε χαρακτηριστικά.

Έκλεισε λέγοντας ότι η παράταξη θα συνεχίσει να εκφράζει απόψεις και να επικοινωνεί με τους πολίτες, «με βασικές αρχές τη δημοκρατία, τη συλλογικότητα και τη διαφάνεια».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back