ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενοίκια στα Γιάννενα: Άλλη μια αύξηση…

Εικόνα του άρθρου Ενοίκια στα Γιάννενα: Άλλη μια αύξηση…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2023, 10:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα αύξηση παρουσίασαν οι τιμές των ενοικίων στα Γιάννενα, παρότι ο φοιτητικός πληθυσμός, ειδικά αυτός που αναζητά επιτακτικά σπίτι –οι πρωτοετείς δηλαδή-,μειώθηκε σημαντικά για δεύτερη χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του μεσιτικού portal spitogatos.gr (επί των δικών του αγγελιών), η μέση τιμή ενοικίασης το Γ’ τρίμηνο του 2023 στα Γιάννενα είναι 7,92 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Το Α’ τρίμηνο του 2022, οι τιμές ήταν κατά 10% μικρότερες…

Αντίστοιχα, οι τιμές του Γ’ τριμήνου στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου είναι οι εξής:

Θεσπρωτία 7,43 ευρώ/τ.μ.

Άρτα 5,74 ευρώ/τ.μ.

Πρέβεζα 7 ευρώ/τ.μ.

Η αύξηση προστίθεται στην καλπάζουσα ακρίβεια, ενώ η μείωση του φοιτητικού πληθυσμού προσθέτει και ένα ακόμα φαινόμενο στην τοπική αγορά: Οι αιτήσεις συνδέσεων ρεύματος, που συνοδεύουν συνήθως την ενοικίαση νέου σπιτιού, έχουν υποχωρήσει σημαντικά, καθώς φέτος, ήρθαν 1.000 πρωτοετείς λιγότεροι-ες, ελέω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Φέτος, έμειναν κενές 1.193 θέσεις στις σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μαζί με τις 966 περσινές, «κατέβασαν» σημαντικά τον αριθμό των πρωτοετών.

ΣΧΟΛΙΑ
Παρατηρητής
Οι πολλές άδειες θέσεις και η κατάρρευση των βάσεων στο πανεπιστήμιο οφείλεται αποκλειστικά στην συγχώνευση με το τει Άρτας που τάχα το βάφτισαν σε μια νύχτα αει. Και αυτό έγινε σχεδόν σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, αφού προφανώς δεν αναβάθμισαν τα τει αλλά υποβάθμισαν σε τεράστιο βαθμό τα αει. Οι χαμηλές βάσεις και οι άδειες θέσεις ήταν κυρίως φαινόμενο στα τει. Για ποιο λόγο δεν μιλάνε οι καθηγητές του πανεπιστημίου για την υποβάθμιση και των σχολών τους και των φοιτητών τους είναι κάτι που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Δεν μπορεί να έχουν όλοι συμφέροντα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back