Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εννιά πρόσφυγες από την Οδησσό στα Ιωάννινα

Εικόνα του άρθρου Εννιά πρόσφυγες από την Οδησσό στα Ιωάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2022, 17:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εννιά πρόσφυγες (γυναίκες με μικρά παιδιά) από την Ουκρανία πρόκειται να υποδεχθεί σήμερα το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση.

Οι πρόσφυγες κατάγονται από την Οδησσό και βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη. Και οι εννιά θα φιλοξενηθούν στη Μονάδα Προστασίας Παιδιού (το πρώην Οικοτροφείο Θηλέων), στα Ιωάννινα.

«Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι επιβεβλημένη και το καθήκον όλων μας είναι να προσφέρουμε κάθε αρωγή στους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από τον όλεθρο του πολέμου. Με την ευχή όλων ότι ο πόλεμος αυτός θα σταματήσει σύντομα, υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες στις μονάδες μας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας» αναφέρει σε ανάρτησή της στο fb η πρόεδρος του Κέντρου Μαρία Τσολάκη. Για τη φιλοξενία των προσφύγων προηγήθηκε ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου έχει στη διάθεσή του για τη φιλοξενία περισσότερων προσφύγων, αν χρειαστεί, και τη δομή της Κόνιτσας, η οποία είχε λειτουργήσει στο παρελθόν ως προσφυγική δομή.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back