ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για τα πρόωρα νεογνά

Εικόνα του άρθρου Ενημερωτική εκδήλωση για τα πρόωρα νεογνά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2023, 01:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αντιμέτωποι με την προωρότητα: επιπτώσεις και συνέπειες για το νεογνό και την οικογένεια» είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Μαιών-Μαιευτών Ιωαννίνων σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου στις 31 Μαΐου, στις 19:00, στην αίθουσα «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Μακρυδήμας, η νεογνολόγος του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Μαργαρίτα Παπασάββα, η Νικολέτα Πριόβολου, μητέρα πρόωρου νεογνού, η πρόεδρος της οργάνωσης «Ηλιτόμηνον» Ελένη Βαβουράκη, η ψυχολόγος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Φωτεινή Τσούκα, η λογοθεραπεύτρια Δήμητρα Κοντοδήμου και η μαία του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Μαρία Λεοντάρη.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενδυνάμωση των γονέων μέσα από την πληροφόρηση ώστε να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους για την κατάλληλη φροντίδα του νεογνού μετά την έξοδό του από τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι γονείς θα μπορούν να πληροφορηθούν για τις διάφορες επιπλοκές που μπορούν να παρουσιαστούν στο νεογνό καθώς και τις παρεμβάσεις που γίνονται για την επίλυση σοβαρών θεμάτων όπως οι πιθανές διαταραχές σίτισης καθώς αυτό μεγαλώνει.

Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για συγκεκριμένες συμπεριφορές του νεογνού στην καθημερινότητα, όπως η σχέση του με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, το κλάμα, ο ύπνος, ο θηλασμός και τρόποι αντιμετώπισης τους. «Η προωρότητα είναι ένα ταξίδι του νεογέννητου και της οικογένειάς του που ξεκινάει μέσα από τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας και συνεχίζεται για χρόνια μετά. Ένα ταξίδι στο οποίο όσο πιο κοντά είναι οι γονείς με τα μωρά τους, τόσο καλύτερη είναι η έκβασή του» σημειώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back