Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας μήνας πολέμου…

Εικόνα του άρθρου Ένας μήνας πολέμου…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2022, 11:44
ΚΟΣΜΟΣ

Ενώ οι μάχες συνεχίζονται γύρω από την πολιορκημένη πόλη Ιζιούμ, αλλά και με επιθέσεις σε σημεία όπως το Μπερντιάνσκ, όπου οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι κατέστρεψαν ρωσικό πλοίο, η διπλωματία… δεν αισθάνεται και πολύ καλά.

Στον πρώτο πολεμικό μήνα που ημερολογιακά κλείνει σήμερα, η μεν Ρωσία φαίνεται να καθηλώνεται σε συγκεκριμένες περιοχές ή τουλάχιστον να μην προχωράει εδαφικά, η δε Ουκρανία να αμύνεται σθεναρά.

Σύμφωνα με το αμερικάνικο Πεντάγωνο, ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε υποχώρηση και οχυρώνεται σε αμυντικές θέσεις.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο live blog του Τύπου Ιωαννίνων:


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι με μήνυμά του κάλεσε τους πολίτες όλου του κόσμου να διαδηλώσουν υπέρ της Ουκρανίας, ταυτίζοντάς τη με την ελευθερία και την ειρήνη.

Στο μεταξύ ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε ότι 64 υγειονομικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία έγιναν στόχος επιθέσεων.

Μάχες εκτυλίσσονται επίσης στον βορρά. Βομβαρδισμοί του ρωσικού πυροβολικού αναφέρθηκαν στις πόλεις Καλίνιβκα, Γκορίνκα, Ρομάνιβκα και σε βορειοανατολικά προάστια του Κιέβου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν τα ρωσικά στρατεύματα στο προάστιο Μπροβάρι, σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς, που ανέφεραν ακόμη πως οι αντίπαλοί τους δεν μπόρεσαν να διαπεράσουν την ουκρανική άμυνα και να φθάσουν σε βορειοδυτικά προάστια της πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες από το πεδίο της μάχης, αλλά και οι διαρροές ή δηλώσεις ξένων δυνάμεων για την πολεμική εξέλιξη, είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3