ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένας δρόμος ή μια πλατεία με το όνομα του Θ. Αγγελόπουλου

Εικόνα του άρθρου Ένας δρόμος ή μια πλατεία με το όνομα του Θ. Αγγελόπουλου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2022, 01:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πολίτες των Ιωαννίνων κι όχι μόνο ζητούν με ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ονομαστεί ένας δρόμος ή μια πλατεία της πόλης με το όνομα του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατό του.

Στην επιστολή σημειώνεται: «Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος ταυτίστηκε αναμφίβολα με την πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή της. Η αγάπη του για τα Γιάννενα είναι αδιαμφισβήτητη, αφού πολλές ταινίες από το διεθνώς βραβευμένο και αναγνωρισμένο του έργο έχουν γυριστεί στα Ιωάννινα. Ο Αγγελόπουλος, μέσα από τον ποιητικό κινηματογραφικό του φακό, ύμνησε το τοπίο της πόλης και ανέδειξε φυσικές και αρχιτεκτονικές ομορφιές της πόλης καθώς και την Ιστορία της.

Θεωρούμε ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη την επιλογή ενός δρόμου ή πλατείας της πόλης, ειδικότερα κάποιου από τα σημεία που γύρισε τις σκηνές των ταινιών του, να φέρει το όνομά του».

Την ανοιχτή επιστολή υπογράφουν ήδη 101 πολίτες, μεταξύ των οποίων άνθρωποι των τεχνών και της πολιτικής (ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι Ιωαννίνων) κι όχι μόνο. Όποιος ή όποια επιθυμεί να συνυπογράψει, μπορεί να το κάνει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: aggelopoulosioannina@gmail.com. Η επιστολή στη συνέχεια θα αποσταλεί εγγράφως στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.


*Φωτό: αρχείο Κ. Τζιόβα

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back