Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα χιονοδρομικό πάρκο στα Πράμαντα

Εικόνα του άρθρου Ένα χιονοδρομικό πάρκο στα Πράμαντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2021, 14:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα χιονοδρομικό πάρκο επιδιώκει να δημιουργήσει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, στην περιοχή «Ίσιωμα», κάτω από το καταφύγιο Πραμάντων.

Και για τον σκοπό αυτόν, κατάφερε να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης.

Η κατασκευή και ο εξοπλισμός του πάρκου αυτού είναι ένα από τα υποέργα της πράξης «Ενίσχυση δράσεων πολιτικής Προστασίας, τουρισμού και πολιτισμού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», με συνολικό προϋπολογισμό 1.792.183,98 ευρώ. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Τι ακριβώς θα είναι αυτή η υποδομή; Η πρόταση αφορά τη διαμόρφωση έκτασης 5 στρεμμάτων περίπου. Εκεί θα δημιουργηθούν μια μικρή πίστα χιονοδρομίας, κατάλληλη για αρχάριους χιονοδρόμους όλων των ηλικιών, και δύο πίστες για σαμπρέλες (tubing), ενώ στα χαμηλότερα σημεία της έκτασης θα εγκατασταθεί καρουζέλ ειδικά σχεδιασμένο, ώστε να προσφέρει εύκολη εκμάθηση χιονοδρομίας για αρχάριους.

Στο ίδιο υποέργο περιλαμβάνονται και ψηφιακές δράσεις για την προβολή του τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος. Ειδικότερα, σήμανση και τεκμηρίωση των αξιοθέατων, δημιουργία εφαρμογής περιήγησης και προβολής και ψηφιακή αποτύπωση σημείων υψηλής πολιτιστικής αξίας. Τα σημεία πολιτιστικής αξίας, μνημεία, οικισμοί, περιοχές φυσικού κάλλους θα ψηφιοποιηθούν με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και καινοτόμων εφαρμογών αποτύπωσης 360 μοιρών και video.

Επίσης, στην πράξη εντάσσονται και τρία ακόμη υποέργα: ένα με τίτλο «Υπηρεσία σύνταξης και προετοιμασίας του φακέλου για την υποβολή της αίτησης», ένα με τίτλο «Σύστημα ενίσχυσης της υγείας, της ευημερίας και της ασφαλούς διαβίωσης των ηλικιωμένων από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19», καθώς και ένα που αφορά υπηρεσία δράσεων ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης.

«Με συνέπεια και σχέδιο δημιουργούμε ένα πλέγμα υποδομών, που δίνουν επιπλέον επιλογές αναψυχής στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά ταυτόχρονα δίνουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν των Τζουμέρκων. Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και το αποδεικνύουμε και με την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back