ΘΕΑΤΡΟ

Ένα σεμινάριο με τον Γ. Αναστασάκη στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Ένα σεμινάριο με τον Γ. Αναστασάκη στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2023, 10:49
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To Σάββατο 6 Μαΐου 5:00 - 9:30 μ.μ. και την Κυριακή 7 Μαΐου 11:30 π.μ .- 4:00 μ.μ., ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Αναστασάκης θα δώσει σεμινάριο, στο θέατρο Actina. (Διάρκεια σεμιναρίου: 9 ώρες, περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων).

Το σεμινάριο, πάνω στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία, θα διερευνήσει τη διαδικασία για τη σκηνική  πραγμάτωση ενός κειμένου, με δράσεις κι αυτοσχεδιασμούς, άσκηση με συγκεκριμένα παραδείγματα από το παγκόσμιο δραματολόγιο, δίνοντας βάρος στην «ανάγνωση» και την ερμηνεία του έργου και του ρόλου, εξετάζοντας διαφορετικές σκηνοθετικές εκδοχές.

Οι συμμετέχοντες-ουσες μπορούν να ασκηθούν, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους, από τη θέση του ηθοποιού ή του σκηνοθέτη. 

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σπουδαστές δραματικών σχολών, μαθητές εργαστηρίων υποκριτικής, ερασιτέχνες ηθοποιοί, θεατρολόγοι, εκπαιδευτικοί και φοιτητές που ενδιαφέρονται για τη θεατρική τέχνη.

Συνδρομή: 70€, μέχρι 30 Απριλίου 60€.

Συμμετοχές στο τηλέφωνο: 6974865401 και στο email : info@theatroactina.gr. Προσέλευση με φόρμες και αθλητικά παπούτσια (γενικά: άνετα ρούχα και μαλακά παπούτσια).

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου, υπογεγραμμένη από τον διδάσκοντα και τη διεύθυνση του Θεάτρου Actina.

Ο Γιάννης Αναστασάκης είναι ένας παλιός γνώριμος των Ιωαννίνων. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1964, σπούδασε Κλασική Φιλολογία στα Γιάννενα και Θέατρο στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ. Είναι ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Συντροφιάς Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΘΕΣΠΙ, 1983) και του Θεατρικού Οργανισμού «ΣΤΙΓΜΗ» (1995).

Δίδαξε Θεατρική Σκηνοθεσία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας (2008-2012). Ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε.(2015-2019).

Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 30 έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στο ΚΘΒΕ, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο.

Ως ηθοποιός εργάστηκε στο Θέατρο Στοά, στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, στο Θέατρο Πορεία, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην Ομάδα Κανιγκούντα, στο Θέατρο Πάνθεον, στο Θέατρο Μπάντμιντον, στη Στέγη Ωνάση, στο Θέατρο Ark κ.α.

Έπαιξε σε μικρού μήκους ταινίες των: Κ. Χατζημιχαηλίδη , Γ.Λεοντάρη, Δ. Δημάδη, Ν. Γουλή, Ν.Σπετσιώτη , Δ. Νάκου,  Κ. Καλογρίδη και σε ταινίες μεγάλου μήκους των: Γ.Οικονομίδη, Γ. Ζαφείρη , Γ. Σερβετά, Χ.  Δήμα, Τ. Μπουλμέτη, Θ.Αναστόπουλου, Δ.Νάκου κ.ά.

Το 1996 τιμήθηκε με «Εύφημο μνεία καλύτερου ανδρικού ρόλου» στο 19ο Φεστιβάλ Ταινιών μικρού Μήκους της Δράμας, για την ερμηνεία του στην ταινία του Γ. Λεοντάρη «Κλείσε τα μάτια και χρωμάτισε» (Μεγάλο Κρατικό Βραβείο ποιότητας 1996).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back