ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα «φεστιβάλ» κατά προκαταλήψεων και στερεοτύπων

Εικόνα του άρθρου Ένα «φεστιβάλ» κατά προκαταλήψεων και στερεοτύπων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2019, 14:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Μονάδα Προσβασιμότητας και Κοινωνικής Στήριξης Φοιτητών του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, οργανώνουν την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ανοικτή εκδήλωση με αντικείμενο τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα απέναντι στην αναπηρία. Η εκδήλωση θα γίνει στις 18.00, στα παλιά σφαγεία.

Συμμετέχουν ο ΟΚΠΑΠΑ, η ΕΛΕΠΑΠ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών Περιφερειακή Ένωση Βορειοδυτικής Ελλάδος, το Συμβουλευτικό Κέντρο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Σ.ΚΕ.Π.Ι), η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π), ο σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Ιωαννίνων «Κυψέλη», ο σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», το Κέντρο Εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής «Τούνελ της Σιωπής», η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης TACT Hellas – Οικοτροφείο «Νέα Αρχή» και ο Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων «Πύρρος ΑμεΑ».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

17:45-18:00:  Προσέλευση –Εγγραφές

18:00-18:15:  Χαιρετισμοί

18:15:  Ανθή Ψωμιάδου, Συγγραφέας, Αρθρογράφος, Life coach, «Ας αποδεχτώ πρώτα εμένα»

18:35:  Δρ. Σοφία Μαρκούλα, Νευρολόγος, Επιμελήτρια Α’ Νευρολογικής Κλινικής ΠΓΝ

«Κοινωνικός αποκλεισμός ατόμων με χρόνια νευρολογικά νοσήματα»

18:55:  Μαρία Κούλα, Ψυχολόγος, Επιστημονική συνεργάτης της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (ΕΨΕΠ), «Το στίγμα της ψυχικής νόσου: Από τη χρήση των λέξεων στο βίωμα των ανθρώπων»

19:15:  Λούλα Βέρμπη, Παιδίατρος- Αναπτυξιολόγος, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Ιωαννίνων «Κυψέλη»,  «Προσέγγιση ποιοτικής συμμετοχής φοιτητών ΑμεΑ στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα στην Ευρώπη: Ανάγκες, σχεδιασμός, ελληνική πραγματικότητα»

19:35:  Παναγιώτης Ζούπας, Δάσκαλος Νοηματικής Γλώσσας, «Ο κοινωνικός αποκλεισμός των ατόμων με κώφωση»

Θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων για ανταλλαγή απόψεων και διαμόρφωση θέσεων για καλύτερη στήριξη των ατόμων με αναπηρία.  Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back