ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα φθινοπωρινό σχολείο στα Φράστα Τζουμέρκων

Εικόνα του άρθρου Ένα φθινοπωρινό σχολείο στα Φράστα Τζουμέρκων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2023, 13:45
ΗΠΕΙΡΟΣ

Φθινοπωρινό σχολείο για την παραδοσιακή και αειφόρο δόμηση διοργανώνει το περιοδεύον εργαστήριο «Μπουλούκι» από 17 έως 28 Οκτωβρίου, στα Φράστα Τζουμέρκων.

Το εργαστήριο εστιάζει στην ξερολιθική δόμηση, ενώ διερευνά τη σύνδεση μεταξύ παραδοσιακών οικοδομικών τεχνικών και σύγχρονων ζητημάτων αειφόρου δόμησης και μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κατασκευών μέσα από το έργο αποκατάστασης και ανακαίνισης του σχολείου στα Φράστα Τζουμέρκων, μια νέα δομή έρευνας και εκπαίδευσης που αναπτύσσει το «Μπουλούκι» στην Ήπειρο.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου, πλαισιώνουν οι ακόλουθες ανοιχτές εκδηλώσεις:

- Σάββατο 21/10: Aπό τις 10:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιηθεί «μιντάτι» συλλογικού καθαρισμού μονοπατιών με την τοπική κοινότητα και καθοδηγούμενη περιήγηση. Αργότερα το απόγευμα, στις 18:00, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τις δυνατότητες ανάπτυξης εγχειρημάτων κοινωνικής οικονομίας και καινοτομίας στις ορεινές κοινότητες της Ηπείρου.

- Κυριακή 22/10: Ημερίδα με τίτλο «Ερμηνείες αρχιτεκτονικής κληρονομιάς» στις 10 το πρωί, με διαλέξεις ιστορικού, αρχαιολογικού και εθνογραφικού περιεχομένου για την αρχιτεκτονική κληρονομιά νησιωτικών και ορεινών περιοχών της χώρας. Θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://meet.google.com/yea-roig-pmx

Το εργαστήριο, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, συνδιοργανώνεται από το «Μπουλούκι», τους Δήμους Κεντρικών Τζουμέρκων και Βορείων Τζουμέρκων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Ηπείρου και τη Γαλλική Σχολή Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back