Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα ειδικό όχημα για τον καθαρισμό φρεατίων

Εικόνα του άρθρου Ένα ειδικό όχημα για τον καθαρισμό φρεατίων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2022, 16:27
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην προμήθεια ενός καινούριο ειδικού αποφρακτικού βυτιοφόρου οχήματος προχωρά ο Δήμος Αρταίων. Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χρήστος Τσιρογιάννης υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας τη σχετική σύμβαση.

Πρόκειται για ένα καινούργιο και ενεργειακά αποδοτικό αποφρακτικό όχημα, με δυνατότητα για υψηλή πίεση νερού και αναρρόφησης λυμάτων. Το όχημα είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό φρεατίων και αντλιοστασίων υπονόμων με αναρρόφηση, ενώ παράλληλα μπορεί να εκτελεί καθαρισμό αγωγών με νερό υψηλής πίεσης. Μάλιστα για την καλύτερη εκμετάλλευση και οικονομία χρόνου και νερού, το όχημα περιλαμβάνει σύστημα ανακύκλωσης του νερού με σκοπό να το επαναχρησιμοποιεί για τον καθαρισμό αγωγών ή το πλύσιμο αγωγών, φρεατίων και αντλιοστασίων.

«Η καθαριότητα είναι ένα διαρκές στοίχημα για τη δημοτική μας αρχή. Είμαι βέβαιος πως με το νέο όχημα θα έχουμε ακόμη πιο καθαρά φρεάτια και αγωγούς, ώστε να μην πλημμυρίζουν δρόμοι και πεζοδρόμια. Πρόκειται για ένα ενεργειακά αποδοτικό όχημα που δεν μας επιβαρύνει από άποψη πόρων και αυτό στις εποχές που ζούμε είναι επίσης σημαντικό» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Τσιρογιάννης.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 711.140,00 ευρώ. Η προμήθεια του οχήματος γίνεται με χρηματοδότηση του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back