Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα διαδικτυακό πρόγραμμα για τη μουσική των λέξεων

Εικόνα του άρθρου Ένα διαδικτυακό πρόγραμμα για τη μουσική των λέξεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2021, 20:52
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Ο φετινός εορτασμός είχε τίτλο «Η μουσική των λέξεων»,

Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων γιόρτασε την ημέρα αυτή διαδικτυακά, με την «εικονική» συνδρομή του 1ου, του 7ου και του 8ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων και Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Γνώσης και Συναισθήματος της e-Ζωσιμαίας δημιούργησε το πρόγραμμα «λέξεις, λέξεις, λέξεις… η μελωδία της Ελπίδας», με έμπνευση από το βιβλίο «Ένα παιδί από βιβλία» των  James Oliver και Winston Sam, σε εικονογράφηση Jeffers Oliver, και μετάφραση του Φίλιππου Μανδηλαρά.

Το πρόγραμμα αυτό παραμένει διαθέσιμο στην ιστοσελίδα (εδώ) και στο κανάλι της Ζωσιμαίας στο YouTube (εδώ).

Οι εκπαιδευτικοί Αρετή Λαγού και Πολυξένη Μούσιου είναι αυτές που πιμελήθηκαν τη δημιουργία του προγράμματος και την επένδυσή του με παιχνίδια και διαθεματικές δραστηριότητες. 

«Το πρόγραμμα, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από τη δημοσίευσή, είχε 12.735 προβολές κάτι που αποδεικνύει ότι το διαδίκτυο αποτελεί μια καλή πρακτική, μηδενίζει αποστάσεις και καθιστά την πρόσβαση ελεύθερη για όλους, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, του χρόνου… Αν και χάνεται η ζεστασιά της διαπροσωπικής επαφής, αυτό αντισταθμίζεται με το γεγονός ότι πολύ περισσότερα παιδιά, ωφελούνται μέσω των διαδικτυακών αναρτήσεων της e-Ζωσιμαίας» είναι η εκτίμηση της διεύθυνσης της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back