ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα αναπάντεχο κινηματικό ραντεβού των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Ένα αναπάντεχο κινηματικό ραντεβού των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2023, 13:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σήμερα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι οδηγοί ταξί, με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που καθορίζει οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα, ανεξάρτητα από τη φορολογική δήλωση, για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι αυτοκινητιστές έκαναν πορεία με τα οχήματά τους στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων. Στην αρχή της Αβέρωφ, συναντήθηκαν με την κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στην Alpha bank.

To EKI κινητοποιήθηκε κατά της έξωσης οικογένειας από το σπίτι της, στους Αμπελκόπηκους. «το δάνειο της οικογένειας πλειστηριάστηκε για λογαριασμό θυγατρικής εταιρίας της ΑLPHA BANK, με την εταιρία servicer CEPAL. Η οικογένεια χρόνια τώρα απέναντι σε εκβιασμούς και απειλές, με τους δύο γονείς σε αναπηρία βιώνει το Γολγοθά για να κρατήσει την πρώτη της κατοικία» αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση, το ΕΚΙ.

Συμπληρώνει δε ότι «την ώρα που οι τραπεζικοί όμιλοι καταγράφουν επιπλέον κέρδη 3 δισ. το εννιάμηνο του 2023, μόνο από την αύξηση των επιτοκίων, η λαϊκή κατοικία, που την έχουν χρυσοπληρώσει τα νοικοκυριά μια και δυο φορές, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο».

Στις δύο συγκεντρώσεις της Δευτέρας, απευθύνθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΙ και βουλευτής του ΚΚΕ στα Γιάννενα, Νίκος Έξαρχος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back