Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα ακόμη κρούσμα στην Ελλάδα

Εικόνα του άρθρου Ένα ακόμη κρούσμα στην Ελλάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2020, 16:43
ΕΛΛΑΔΑ

Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα. Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Νωρίτερα σήμερα το πρωί είχε ανακοινωθεί το όγδοο κρούσμα

Πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς, ο οποίος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. 

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας ζήτησε για ακόμη μία φορά από όλους να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, αλλά και να προστατεύουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού: ηλικιωμένους και ανθρώπους με χρόνιες καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back