ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων: «Η Κυριακή είναι αργία»

Εικόνα του άρθρου Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων: «Η Κυριακή είναι αργία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2023, 16:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων ζητάει την παραμονή της κυριακάτικης αργίας, ενόψει της αυριανής, 26/11 «ανοιχτής» Κυριακής ελέω Black Friday-Cyber Monday και καταγγέλλει ότι «ενώ η κυβέρνηση ‘κατάργησε’ τις ενδιάμεσες εκπτώσεις διατήρησε στο ακέραιο τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή».

Αναφέρει επίσης ότι ουσιαστικά το μέτρο ευνοεί μόνο τις μεγάλες αλυσίδες και προσθέτει ότι «εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι και οι οικογένειες μας στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, έχουμε πικρή εμπειρία από τα αποτελέσματα τέτοιου είδους happenings. Ποιος άλλωστε έχει την δυνατότητα εκτός από τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες να προσφέρουν εκπτώσεις 60 και 70 %; Ποιος αν όχι αυτοί έχουν την δυνατότητα να μονοπωλούν τις πρώτες θέσεις στις αντίστοιχες διαδικτυακές πλατφόρμες;».

Ζητά μεταξύ άλλων νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικής αργίας, επίδομα άδειας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες, δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό στο ύψος του βασικού μισθού, αφορολόγητο όριο τώρα στα 12.000 ευρώ Προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος, άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
Jack
Φιέστες υπουργικές, τώρα σε επιλεγμένα σημεία της Ερμού. _έστα παντού, από την τελειωτική εξόντωση των χαμηλομεσαίων που τολμούν να κρατάνε μαγαζιά μέχρι το όνειρο θερινής νυκτός του Open Mall. Μόνο οι καλικάντζαροι λείπουν από την Αγέλαστη Πόλη. Κουράγιο σε όλους
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back