ΘΕΑΤΡΟ

«Ελένη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Εικόνα του άρθρου «Ελένη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2022, 22:47
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H «Ελένη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, η παράσταση που ανεβάζει για δεύτερο καλοκαίρι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, έρχεται στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

Τη μετάφραση της «Ελένης» υπογράφει ο Παντελής Μπουκάλας. Στον ομώνυμο ρόλο η Έμιλυ Κολιανδρή. Παίζουν: Θέμης Πάνου (Μενέλαος), Αγορίτσα Οικονόμου (Θεονόη), Γιώργος Καύκας (Θεοκλύμενος), Έφη Σταμούλη (Γερόντισσα), Δημήτρης Κολοβός (Αγγελιοφόρος Α’), Άγγελος Μπούρας (Αγγελιοφόρος Β’), Δημήτρης Μορφακίδης (Τεύκρος), Χρήστος Μαστρογιαννίδης (Θεράπων), Νικόλας Μαραγκόπουλος, Ορέστης Παλιαδέλης (Διόσκουροι).

Γραμμένο λίγο μετά τη συντριπτική ήττα των Αθηναίων στη Σικελική Εκστρατεία, το έργο «Ελένη» του Ευριπίδη διακρίνεται τόσο για τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του όσο και για την ανάδειξη αρετών όπως η δύναμη του όρκου και η ευφυΐα, που προσωποποιούνται στη μορφή της κεντρικής ηρωίδας. Αντλώντας όχι από την ομηρική εκδοχή του μύθου, αλλά από αυτήν που δημιούργησε ο λυρικός ποιητής Στησίχορος, ο Ευριπίδης παρουσιάζει τον Τρωικό Πόλεμο σαν μια σφαγή χάριν ενός «ειδώλου» και όχι μιας πραγματικής γυναίκας.

Εισιτήριο: 13 ευρώ στην προπώληση (10 ευρώ το μειωμένο), viva.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back