ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκτός σωματείου με… δικαστική εντολή

Εικόνα του άρθρου Εκτός σωματείου με… δικαστική εντολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2021, 14:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει με ιδιαίτερη σφοδρότητα, την προσωπική διαταγή του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία δικαιώνονται το σωματείο κατά της Αλίκης Γιώτη, εργαζόμενης στην «Πίνδο» και ορίζονται ασφαλιστικά μέτρα για τον προσεχή Δεκέμβριο.

Η απόφαση είναι πρωτοφανής, καθώς ουσιαστικά δικαιώνει την άρνηση ενός σωματείου να εγγράψει εργαζόμενο επιχείρησης. Η αιτία, σύμφωνα με το ΕΚΙ, είναι ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη απολύθηκε και κέρδισε την επαναπρόσληψή της, στη δικαιοσύνη. Μετά την επιστροφή της όμως, το σωματείο αρνείται να την εγγράψει στη δύναμή του.

Το ΕΚΙ καταγγέλλει ότι αυτό συμβαίνει επειδή η εργαζόμενη δεν συμφωνεί με τη διοίκηση του σωματείου. Το συγκεκριμένο σωματείο έχει πάρει συχνά θέσεις υπεράσπισης της εταιρίας και της εργοδοσίας και έχει ασκήσει, όπως και δεχθεί, έντονη κριτική στην πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΙ.

«Η συγκεκριμένη διοίκηση του Σωματείου επειδή εχθρεύεται την ανάγκη οργάνωσης των εργατών για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους, κρίνει ότι δεν πρέπει να είναι μέλος του η εργάτρια, ότι δεν πρέπει να συμμετέχει στην εκλoγοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου, δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι» τονίζει το ΕΚΙ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back