ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Εκτόξευση Hellas Sat 4: Όλα πήγαν καλά

Εικόνα του άρθρου Εκτόξευση Hellas Sat 4: Όλα πήγαν καλά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2019, 11:46
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Εκτοξεύτηκε με απόλυτη επιτυχία στις 23:01 ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4, από την Γαλλική Γουιάνα, προκειμένου να λάβει την τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου.

Είναι ο τρίτος δορυφόρος της Hellas Sat, εταιρεία που αξιοποιεί την ελληνική και κυπριακή τροχιά στο διάστημα (θυγατρική της αραβικών συμφερόντων Arabsat, έπειτα από την πώλησή της από τον ΟΤΕ το 2013). Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ.



Παράλληλα, είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δορυφόρος που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η Lockheed Martin και σε αυτόν έχουν ενσωματωθεί πολλές νέες τεχνολογίες που αφορούν κυρίως τους ηλιοσυλλέκτες και την ηλεκτρική πρόωση.

«Η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 θα αυξήσει τις δυνατότητές για αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες μεταξύ των σημείων του Δημοσίου, για την Άμυνα, την Ασφάλεια αλλά θα αυξήσει τις δυνατότητες και για την ΕΡΤ που έχει πια το δικό της δίκτυο να τον αξιοποιήσει, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας σημαντικό βήμα για την Ελλάδα την εκτόξευση του δορυφόρου. Θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

«Με την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 η Ελλάδα καταλαμβάνει πια ισχυρή θέση στο διεθνή διαστημικό χάρτη παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπου απαιτηθεί. Θα παρέχει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απολύτως αξιόπιστες δορυφορικές επικοινωνίες», δήλωσε στη ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ευάγγελος Αποστολάκης.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back