ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας: Αντίθετοι στις απολύσεις καθαριστριών

Εικόνα του άρθρου Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας: Αντίθετοι στις απολύσεις καθαριστριών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2022, 15:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ιωαννίνων διατυπώνει τη διαφωνία του με τον περιορισμό του αριθμού των σχολικών καθαριστριών στα Γιάννενα.

Ο ΣΕΠΕΝΙ δηλώνει αντίθετος λέγοντας ότι «σε μία εποχή που ο κορωνοϊός εξακολουθεί να είναι παρών, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών από Σεπτέμβριο τα προβλήματα θα είναι ανάλογα με αυτά των προηγούμενων ετών, η πρόθεση της δημοτικής αρχής να μειώσει το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων είναι  αδικαιολόγητη και επικίνδυνη».

Σημειώνει δε ότι από το επόμενο σχολικό έτος θα υπάρχουν σχολικές μονάδες που θα λειτουργούν μέχρι τις 17.30 «η ανάγκη για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας για την εξασφάλιση των απαιτούμενων συνθηκών υγιεινής στα σχολεία είναι επιβεβλημένη».

Η διοίκηση του συλλόγου στηρίζει τις καθαρίστριες και τον αγώνα τους,  και ζητάει την άρση της κατά πλειοψηφία απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς και την πρόσληψη «όλων των καθαριστριών που εργάστηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά εξασφαλίζοντας τις πλέον κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες λειτουργίας των σχολείων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back