ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έκλεβαν μηχανήματα από εργοτάξια

Εικόνα του άρθρου Έκλεβαν μηχανήματα από εργοτάξια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2023, 20:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή μηχανημάτων έργων μεγάλης αξίας, εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου και το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για την υπόθεση συνελήφθησαν χτες στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας δύο αλλοδαποί. Ταυτοποιήθηκαν επίσης τα στοιχεία δύο γυναικών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την Αστυνομίας, έκλεβαν μηχανήματα έργων από διάφορες περιοχές της χώρας τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ διαθέτουν κατάλληλη τεχνογνωσία.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, αφού εντόπιζαν τα μηχανήματα έργων σε εργοτάξια, στη συνέχεια, με τη χρήση φορτηγών με ρυμουλκούμενα, τα μετέφεραν σε άλλες περιοχές για να τα αποκρύψουν. Κατά τις μετακινήσεις των φορτηγών χρησιμοποιούσαν ως προπομπό Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Απώτερος στόχος τους ήταν να μεταφέρουν τα κλεμμένα μηχανήματα έργων εκτός Ελλάδας, όπου θα τα μεταπωλούσαν, αυτούσια ή ως ανταλλακτικά. Η λεία τους εκτιμάται στα 645.000 ευρώ.

Όπως εξακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις:

-Κλοπή δύο εκσκαφέων, συνολικής αξίας 245.000 ευρώ, που έλαβε χώρα το πρωί της 28/11/2023 σε περιοχή της Φθιώτιδας, εκ των οποίων ο ένας από αυτούς βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

-Κλοπή χωματουργικού μηχανήματος έργων, αξίας 100.000 ευρώ, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της 23/11/2023 σε περιοχή των Ιωαννίνων, το οποίο εντοπίστηκε την 26/11/2023 σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, φορτωμένο σε ρυμουλκούμενο επικαθήμενο. Το μηχάνημα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

-Κλοπή καμπίνας και μηχανής, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ, που αποσυναρμολόγησαν από ερπυστριοφόρο εκσκαφέα από περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας την 18/10/2023.

Στον πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ο τράκτορας καθώς και τα δύο ρυμουλκούμενα, που χρησιμοποιήθηκαν σε καθεμία από τις περιπτώσεις κλοπής στα Ιωάννινα και τη Φθιώτιδα, δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν ως προπομποί στις παραπάνω κλοπές, 4 κινητά τηλέφωνα, συσκευή εντοπισμού GPS και καμερών, ρουχισμός και γάντια εργασίας και διάφορα κλειδιά και εργαλεία.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3